260
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας (φωτογραφία αρχείου) | ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/InTimeNews

Καμπανάκι Πιτσιόρλα: Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία νέο πρόγραμμα μετά τον Αύγουστο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 20:27
Ο Στέργιος Πιτσιόρλας (φωτογραφία αρχείου)
|ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/InTimeNews

Καμπανάκι Πιτσιόρλα: Πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία νέο πρόγραμμα μετά τον Αύγουστο

Protagon Team Protagon Team 1 Μαρτίου 2018, 20:27

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μιλώντας την Πέμπτη στην Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, τόνισε: «Στόχος της Κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα, διότι νέο πρόγραμμα με τη μία ή την άλλη μορφή σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία να διαμορφώσουμε νέο μίγμα πολιτικής», σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάζουμε με μεγαλύτερη αυτονομία από ό,τι σήμερα. Αυτό είναι κεντρικό θέμα γι’ αυτό και στόχος της κυβέρνησης είναι να αποφύγει πάση θυσία μετά τον Αύγουστο νέο πρόγραμμα. Διότι νέο πρόγραμμα -με τη μία ή την άλλη μορφή- σημαίνει αυξημένη και πάλι εποπτεία και αδυναμία δική μας να διαμορφώσουμε νέο μείγμα πολιτικής» τόνισε.

Ο κ. Πιτσιόρλας είπε μάλιστα ότι θα πρέπει να αποφεύγονται οι δηλώσεις και οι προβλέψεις περί καθαρής εξόδου ή πιστοληπτικής γραμμής.

«Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε προβλέψεις για το αν θα πετύχουμε χωρίς πιστοληπτική γραμμή ή δεν θα πετύχουμε. Αλλά πρέπει να είναι στόχος μας να μην έχουμε κανενός είδους τέτοια εξάρτηση από τον Αύγουστο και μετά. Πληρώσαμε αρκετά, υποφέραμε πάρα πολύ, θα πρέπει να βγούμε στις αγορές Αρα από τώρα έως και τον Αύγουστο θα πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει. Να βγούμε στις αγορές και να μπορούμε από κει και πέρα μόνοι μας να αποφασίζουμε».

Τον προβληματισμό του εξέφρασε ο υπουργός και για το πώς θα προχωρήσει η χώρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο.

«Πρέπει να σχεδιάσουμε το μέλλον μας με διαφορετικό τρόπο και ως προς αυτό το σημείο της συζήτησης πρέπει να είμαστε πάρα πολύ ειλικρινείς , χρειάζεται να αλλάξουμε νοοτροπία και χρειάζεται να δούμε το θέμα της ανάπτυξης με νέο τρόπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News