271
Ο Μάριο Σεντένο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελετή παράδοσης στο Παρίσι | REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το καμπανάκι του προέδρου του Eurogroup παρέδωσε ο Ντάισελμπλουμ στον Σεντένο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 15:28
Ο Μάριο Σεντένο και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην τελετή παράδοσης στο Παρίσι
|REUTERS/Gonzalo Fuentes

Το καμπανάκι του προέδρου του Eurogroup παρέδωσε ο Ντάισελμπλουμ στον Σεντένο

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 15:28

Μια θητεία που θα επικεντρωθεί στην εμβάθυνση της Ευρωζώνης αντί για τις κρίσεις ευχήθηκε με τον τρόπο του ο Γερούν Ντάισελμπλουμ που παρέδωσε σήμερα Παρασκευή την προεδρία του Eurogroup στον Μάριο Σεντένο.

Μαζί με τα τυπικά της παράδοσης-παραλαβής, που έγινε στο Παρίσι, ο Ντάισελμπλουμ έδωσε συμβολικά στον διάδοχό του το κουδουνάκι με το οποίο συγκαλείται η συνεδρίαση.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος είπε ότι στην θητεία του, που διαρκεί 2,5 χρόνια, ελπίζει να φέρει πιο κοντά τις 19 χώρες της Ευρωζώνης και να τις κάνει πιο ανθεκτικές στην κρίση.

«Πολιτικά και οικονομικά, έχουμε ένα μοναδικό παράθυρο ευκαιρίας να εμβαθύνουμε την νομισματική ένωση κάνοντας το κοινό νόμισμα πιο ανθεκτικό σε μελλοντικές κρίσεις», είπε ο πορτογάλος αξιωματούχος.

«Η ευθύνη μας είναι να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες των πολιτών μας», επισήμανε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι θα καταβάλλει «κάθε προσπάθεια» για να επιτύχει την «απαραίτητη συναίνεση», ενώ ευχαρίστησε τον Γερούν Ντάισελμπλουμ για την ισχυρή του ηγεσία «σε μια περίοδο όπου η ζώνη του ευρώ τέθηκε υπό δοκιμή».

REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes
REUTERS/Gonzalo Fuentes

Από την πλευρά του ο ολλανδός αξιωματούχος επισήμανε ότι «η Ευρωζώνη είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα από ό,τι το 2013. Εχουμε οικονομική ανάπτυξη σε όλες τις χώρες, η ανεργία πέφτει και τα δημόσια οικονομικά είναι πιο υγιή. Εχουν ληφθεί αποφασιστικά μέτρα για την ενίσχυση της νομισματικής ένωσης, ιδίως της τραπεζικής ένωσης. Θα ήθελα να ευχηθώ στον κ. Σεντένο ό,τι καλύτερο στο νέο του ρόλο ως προέδρου του Eurogroup».

Η πρώτη συνεδρίαση του Eurogroup υπό την προεδρία του Μάριο Σεντένο θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 22 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...