216
| ΙΝΤΙΜENEWS/ΚΥΔΩΝΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Με παραίτηση «απειλεί» την κυβέρνηση ο Γκλέτσος για το όνομα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 14:53

Με παραίτηση «απειλεί» την κυβέρνηση ο Γκλέτσος για το όνομα της ΠΓΔΜ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιανουαρίου 2018, 14:53

Σε αντίθεση με τον Πάνο Καμμένο ο Απόστολος Γκλέτσος, ηθοποιός και δήμαρχος της Στυλίδας Φθιώτιδας, δεν φαίνεται να έχει εμπιστοσύνη στον Νίκο Κοτζιά για το όνομα με την ΠΓΔΜ. Και προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι αν οι έλληνες βουλευτές αποδεχτούν τη λέξη «Μακεδονία» ή παράγωγά της για την ονομασία του κράτους των Σκοπίων θα παραιτηθεί από τη θέση του δημάρχου, την οποία κατέχει από το 2011.

Ο κ. Γκλέτσος χαρακτηρίζει τα Σκόπια «δορυφόρο» της Τουρκίας και αδύναμη χώρα και ως εκ τούτου δεν πρέπει να πάρει από τη διαπραγμάτευση αυτό που ζητάει. Υποστηρίζει δε ότι σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα δείχνει ότι η χώρα μας έχει χάσει κάθε ισχύ.

Το 2016 και με αφορμή τα επεισόδια στην Ειδομένη και τους πυροβολισμούς από σκοπιανούς συνοριοφύλακες, ο κ. Γκλέτσος είχε απειλήσει τη FYROM ότι θα τους πάρει στο κυνήγι.

Ο κ. Γκλέτσος είχε ιδρύσει το 2014 το κόμμα Τελεία, με το οποίο είχε συμμετάσχει στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Τον είχαν ψηφίσει 109.483 πολίτες (ποσοστό 1,77%) καθιστώντας την Τελεία δέκατη πολιτική δύναμη της χώρας.

Τώρα ίσως τον χάσουμε από δήμαρχο Στυλίδας, καθώς αρκετά πολιτικά κόμματα έχουν δηλώσει υπέρ της λύσης με τον όρο «Μακεδονία» και γεωγραφικό ή άλλο προσδιορισμό. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να παραιτηθεί. Και να περιμένει να επανεκλεγεί στις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2019.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...