329
Αντίτυπα του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ σε βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης. Εξαντλήθηκαν όλα σε μια εργάσιμη ημέρα... | REUTERS/Shannon Stapleton

Μάικλ Γουλφ: «Το βιβλίο μου θα θέσει τέλος στην προεδρία Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 20:39
Αντίτυπα του βιβλίου του Μάικλ Γουλφ σε βιβλιοπωλείο της Νέας Υόρκης. Εξαντλήθηκαν όλα σε μια εργάσιμη ημέρα...
|REUTERS/Shannon Stapleton

Μάικλ Γουλφ: «Το βιβλίο μου θα θέσει τέλος στην προεδρία Τραμπ»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 20:39

Τι θα συμβεί αν αποδειχτεί ότι αυτά που γράφει ο Μάικλ Γουλφ στο βιβλίο του είναι αλήθεια; Αν αποδειχτεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ όντως δεν είναι στα καλά του, έχει μανίες καταδίωξης και δεν έχει την εμπιστοσύνη των συνεργατών του;

Ο συγγραφέας του «Fire and Fury: Inside the Trump White House» («Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Ντόναλντ Τραμπ»), για τον πρώτο χρόνο του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, δήλωσε πως οι αποκαλύψεις του είναι πιθανό να φέρουν το τέλος της παραμονής του 45ου προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Ο Μάικλ Γουλφ δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC, πως το συμπέρασμά του στο βιβλίο ότι ο Τραμπ δεν είναι κατάλληλος για τη δουλειά αυτή, γίνεται μια ευρέως διαδεδομένη άποψη.

«Νομίζω πως ένα από τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα του βιβλίου μέχρι τώρα είναι μια πολύ σαφής εντύπωση “ο βασιλιάς είναι γυμνός”», είπε ο Γουλφ στη συνέντευξη η οποία μεταδόθηκε το Σάββατο.

«Η ιστορία που διηγήθηκα φαίνεται να παρουσιάζει την προεδρία του με τέτοιον τρόπο ώστε να λέει πως δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του», είπε ο Γουλφ. «Ξαφνικά παντού ο κόσμος λέει “Θεέ μου, είναι αλήθεια, είναι γυμνός”. Αυτό είναι το υπόβαθρο στην αντίληψη και την κατανόηση που τελικά θα θέσει τέρμα… σε αυτή την προεδρία».

2018-01-05T163802Z_1099028872_RC127BD534D0_RTRMADP_3_USA-TRUMP-BOOK
Ο Μάικλ Γουλφ σε μια από τις πολλές συνεντεύξεις που έδωσε μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του (Reuters)

Ο Τραμπ δήλωσε ότι το βιβλίο είναι γεμάτο ψέματα — αυτή και μόνο η αντίδραση του προέδρου έκανε τους Αμερικανούς να σπεύσουν στα βιβλιοπωλεία και να αγοράσουν μέχρι και το τελευταίο αντίτυπο μέσα σε λιγότερο από μία ημέρα.

Το βιβλίο του Γουλφ περιγράφει έναν χαώδη Λευκό Οίκο, έναν πρόεδρο που δεν περίμενε να κερδίσει την προεδρία το 2016, και βοηθούς του Τραμπ που περιγελούν τις ικανότητές του. Και από το αμερικανικό σύνταγμα προβλέπεται η απομάκρυνση του προέδρου αν αποδειχτεί ότι είναι ανίκανος να ασκεί τα καθήκοντά του, ασχέτως αν δεν έχει συμβεί ποτέ άλλοτε. Για όλα υπάρχει μια πρώτη φορά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...