310
Ο Ρεξ Τίλερσον με τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2017 | REUTERS/Jonathan Ernst

Τίλερσον: «Αν αμφιβάλλω για την διανοητική ικανότητα του Τραμπ;»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 11:06
Ο Ρεξ Τίλερσον με τον Ντόναλντ Τραμπ σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 20 Δεκεμβρίου 2017
|REUTERS/Jonathan Ernst

Τίλερσον: «Αν αμφιβάλλω για την διανοητική ικανότητα του Τραμπ;»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιανουαρίου 2018, 11:06

Στο σημείο να εξηγεί ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ στέκει καλά στα μυαλά του βρέθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, εν μέσω των αποκαλύψεων για τα παρασκήνια του Λευκού Οίκου και του ότι οι συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ αμφιβάλλουν σοβαρά για τις ικανότητές του και την διανοητική του ευστάθεια.

«Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την διανοητική του ικανότητα», εξήγησε ο Ρεξ Τίλερσον, μιλώντας στο CNN.

Όπως πρόσθεσε σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει κάπως τη συμπεριφορά του προέδρου, «απλώς δεν είναι σαν τους προηγούμενους προέδρους, εξάλλου για αυτόν τον επέλεξαν οι πολίτες».

Τα ρεπορτάζ σημειώνουν ότι η σχέση των δύο ανδρών δεν είναι πολύ καλή και είτε ο Τίλερσον είναι υποψήφιος για αντικατάσταση, είτε ο ίδιος επιθυμεί να παραιτηθεί. Προσθέτουν ότι το υπουργείο υπολειτουργεί ενώ σε πολλούς τομείς ακόμη δεν έχουν αντικατασταθεί οι αξιωματούχοι που αποχώρησαν μετά τη λήξη της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα.

Ολα αυτά ενώ ανάρπαστο γίνεται στις ΗΠΑ το βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ «Fire and Fury: Inside the Trump White House» («Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ») το οποίο περιέχει μικρές και μεγάλες αποκαλύψεις για τον τρόπο που ασκεί την προεδρία ο Τραμπ.

Σε τηλεοπτική συνέντευξη την Παρασκευή, ο Γουλφ είπε ότι «το 100% των συνεργατών του Τραμπ αμφιβάλλουν αν είναι κατάλληλος για να είναι πρόεδρος».

Επικαλείται στο βιβλίο του επώνυμες και ανώνυμες (αλλά ηχογραφημένες) μαρτυρίες και περιγράφει έναν άνθρωπο που κάνει σαν παιδί, θυμώνει εύκολα ή αποσύρεται στο δωμάτιό του βλέποντας τηλεόραση.

Ο Λευκός Οίκος προσπάθησε να εμποδίσει την κυκλοφορία του βιβλίου, το οποίο κυκλοφόρησε μερικές ημέρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Τραμπ με tweet χαρακτήρισε το βιβλίο του Γουλφ «βαρετό και γεμάτο ψέματα» και τον συγγραφέα «εντελώς λούζερ».

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκφράζονται επικρίσεις για την ψυχική υγεία του Ντόναλντ Τραμπ. Σημαίνων παράγοντας των Ρεπουμπλικάνων, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας Μπομπ Κόρκερ είχε παρομοιάσει τον Λευκό Οίκο με «παιδικό σταθμό για ενήλικες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...