343
(φωτ. αρχείου) | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρεμιέρα με ένα… «κλικ» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 09:07
(φωτ. αρχείου)
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Πρεμιέρα με ένα… «κλικ» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων

Protagon Team Protagon Team 29 Νοεμβρίου 2017, 09:07

Με τον εκποίηση περίπου 10 ακινήτων γίνεται σήμερα Τετάρτη η πρεμιέρα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μέτρο που αναμένεται να επεκταθεί από τις αρχές του 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα των  πλειστηριασμών είναι έτοιμη και οι υποψήφιοι πλειοδότες έχουν εγγραφεί, καθώς σύμφωνα με τον νόμο η εγγραφή γίνεται δύο ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των πλειστηριασμών.

Σημειώνεται ότι όσοι έχουν εγγραφεί στο σύστημα έχουν καταθέσει την απαιτούμενη εγγύηση, που φτάνει το 30% της πρώτης προσφοράς, δηλαδή της τιμής που θέτει ως κατώφλι ο επισπεύδων για το ακίνητο που πλειστηριάζεται.

Εν τω μεταξύ, οι συμβολαιογράφοι έδωσαν το πράσινο φως για την έναρξη των πλειστηριασμών, αποφασίζοντας με συντριπτική πλειοψηφία την αναστολή της αποχής τους. Αποφάσισαν ακόμη τη συστηματική παρακολούθηση της τήρησης των συμφωνηθέντων με τους συναρμόδιους υπουργούς για τη διασφάλιση της ομαλής διενέργειας των πλειστηριασμών και την προστασία των συμβολαιογράφων.

Πώς θα γίνονται οι πλειστηριασμοί

Αρχικά οι πλειστηριασμοί θα διεξάγονται κάθε Τετάρτη και στη συνέχεια τρεις φορές την εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη ή Παρασκευή, από τις 10:00 π.μ. έως τις 14:00 ή από τις 14:00 έως τις 18:00.

Η διαδικασία του πλειστηριασμού θα διαρκεί τέσσερις ώρες, διάστημα κατά το οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα προτείνουν την τιμή που είναι διατεθειμένοι να δώσουν βάσει μιας ανοικτής πλειοδοτικής διαδικασίας.

Κάθε πλειοδότης θα μπορεί να βλέπει στο σύστημα την υψηλότερη τιμή που επιτυγχάνεται κάθε φορά και τη θέση την οποία λαμβάνει η δική του προσφορά και ανάλογα να αποφασίζει για τη βελτίωση ή όχι της δικής του προσφοράς. Οι συμμετέχοντες δεν θα μπορούν να βλέπουν το όνομα του πλειοδότη, το οποίο θα ανακοινώνεται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τη διαδικασία θα μπορεί να παρακολουθεί ως παρατηρητής και ο οφειλέτης.

Η τιμή της πρώτης προσφοράς είναι η εμπορική αξία του ακινήτου κατά την ημερομηνία της κατάσχεσης.

Ποια είναι τα πρώτα ακίνητα

Πρόκειται για πλειστηριασμούς που αφορούν δύο οφειλέτες και την ίδια επισπεύδουσα τράπεζα.

Ειδικότερα πλειστηριάζεται μεζονέτα 320 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς τα 698.915 ευρώ. Δύο θέσεις υπόγειου πάρκινγκ στον ίδιο χώρο με τιμή πρώτης προσφοράς 10.000 ευρώ η καθεμία. Πέντε θέσεις στάθμευσης σε υπόγειο πάρκινγκ στα Βριλήσσια με τιμή πρώτης προσφοράς τα 9.500 ευρώ το καθένα και συνολική τιμή προσφοράς τα 47.500 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...