208
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 10:03
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Προβάδισμα 9,5 μονάδων στη ΝΔ δίνει νέα δημοσκόπηση

Protagon Team Protagon Team 15 Νοεμβρίου 2017, 10:03

Στις 9,5 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα Τετάρτη, η οποία προβλέπει Βουλή πέντε κομμάτων.

Στην έρευνα της Pulse για την εφημερίδα «Δημοκρατία», η ΝΔ προηγείται με 28,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 19%. Στο 7% είναι η δύναμη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αλλά και της Χρυσής Αυγής ενώ το ΚΚΕ είναι στο 6,5%.

Ισως να έχει τη σημασία του το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα υποδεικνύει στο πρωτοσέλιδό της ότι αυτή τη φορά η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων έπεσε σε μονοψήφιο ποσοστό. Μολονότι «δεξιό» φύλλο, η «Δημοκρατία» συχνά ασκεί κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας τη λεγόμενη «καραμανλική» ΝΔ.

Σε άλλα ενδιαφέροντα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse είναι η προβλεπόμενη απουσία άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων: Κάτω από το όριο του 3% για την είσοδο στη Βουλή βρίσκονται τα άλλα κόμματα, με την Ενωση Κεντρώων και τους ΑΝΕΛ να είναι στο 1,5% και το Ποτάμι στο 1%.

Υψηλό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων και όσων επιλέγουν λευκό ή άκυρο και ανέρχεται στο 22,5%.

Το 59% των πολιτών δηλώνει ότι συμφωνεί με το κοινωνικό μέρισμα και με την επιστροφή των χρημάτων στους συνταξιούχους, ενώ μόνο το 12% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας έχει αντίθετη άποψη για το ότι το κόμμα συμφωνεί επί της αρχής με το νομοσχέδιο.