360
O Γιώργος Καμίνης στο στούντιο του ΣΚΑΪ. «Πάμε στις επόμενες εκλογές να βγούμε δεύτερο κόμμα. Και μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων | Twitter/@KaminisG

Καμίνης: «Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ακτιβισμός, είναι συμμορία»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 13:45
O Γιώργος Καμίνης στο στούντιο του ΣΚΑΪ. «Πάμε στις επόμενες εκλογές να βγούμε δεύτερο κόμμα. Και μπορούμε να το κάνουμε», τόνισε μεταξύ πολλών άλλων
|Twitter/@KaminisG

Καμίνης: «Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ακτιβισμός, είναι συμμορία»

Protagon Team Protagon Team 26 Οκτωβρίου 2017, 13:45

«Ο κ. Τόσκας δεν θα είχε θέση σε καμία σοβαρή κυβέρνηση. Ο Ρουβίκωνας δεν είναι ούτε ακτιβισμός ούτε Ρομπέν των Δασών, είναι συμμορία». Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς μετά τα τελευταία περιστατικά ακραίας βίας στην Αθήνα, οι εκλογές για την αρχηγία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πέρασαν, προσωρινά, σε δεύτερη μοίρα.

Ο κ. Καμίνης επανέλαβε τις ευθύνες του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη, την παραίτηση του οποίου έχει ζητήσει εδώ και έναν χρόνο, ενώ αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει κατ’ ιδίαν με τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα για τη βία και την ανομία στην Αθήνα. Υπονόησε ότι δεν καλύφθηκε από τα όσα του είπε ο Πρωθυπουργός.

Ο δήμαρχος Αθηναίων είπε ότι σε καμία περίπτωση η βία στην Αθήνα δεν αποτελεί «μεμονωμένα περιστατικά» όπως επιμένει να τα χαρακτηρίζει η κυβέρνηση. «Υπάρχει μια μαρτυρική γειτονιά στην Αθήνα, τα Εξάρχεια. Ρωτήστε αυτούς τους κατοίκους αν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Οι κάτοικοι των Εξαρχείων δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας», τόνισε ο κ. Καμίνης, για να συμπληρώσει: «Υφίστανται τον εκφυλισμό του ασύλου σε Νομική, Πολυτεχνείο και Οικονομικό Πανεπιστήμιο». 

O ίδιος είπε πως αν ως συνταγματολόγος επιχειρούσε να πάει να κάνει μάθημα στη Νομική, θα δεχόταν επίθεση. «Η ασφάλεια είναι η βάση των δικαιωμάτων. Δεν υπάρχουν ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς ασφάλεια» επανέλαβε.

Kaminisok

Κατά τα άλλα και αναφορικά με τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά, ο κ. Καμίνης υποστήριξε ότι στόχος του νέου φορέα είναι να ξεπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που εξαπατήθηκαν. Οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ να μείνουν εκεί όπου είναι» τόνισε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: «Πάμε στις επόμενες εκλογές να βγούμε δεύτερο κόμμα. Και μπορούμε να το κάνουμε».

Ερωτηθείς από τον Χρήστο Κούτρα και τον Γιάννη Ντσούνο του ΣΚΑΪ, αν ως αρχηγός του νέου φορέα θα διεκδικεί και την πρωθυπουργία της χώρας είπε ότι είναι δικαίωμα του καθενός να θέλει να βοηθήσει τη χώρα, αλλά ούτως ή άλλως η επόμενη ημέρα μετά τις εκλογές του Νοεμβρίου είναι κάτι που θα εξελιχθεί σε βάθος διετίας, ακόμα και όσον αφορά στις πιθανές συνεργασίες. Ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...