548
Το ζευγάρι, σε μια παλαιότερη εμφάνισή του | flickr

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ντύθηκε ξανά γαμπρός – Και πάλι δημοσιογράφος η νύφη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 23:54
Το ζευγάρι, σε μια παλαιότερη εμφάνισή του
|flickr

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν ντύθηκε ξανά γαμπρός – Και πάλι δημοσιογράφος η νύφη

Protagon Team Protagon Team 9 Οκτωβρίου 2017, 23:54

Τέσσερα χρόνια μετά το διαζύγιό του με τη διάσημη δημοσιογράφο Αν Σινκλέρ, ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ -λίγο πριν πατήσει τα 70, σε ηλικία 68 ετών- είπε να ξαναδοκιμάσει τη δέσμευση. Ετσι, παντρεύτηκε στο Μαρακές, στο Μαρόκο.

Για τον (άτακτο, ερωτικά) Ντομινίκ Στρος-Καν, είναι ο τέταρτος γάμος του. Ο πρώτος τελέστηκε το 1967 με την Ελέν Ντουμά, με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά. Μετά το διαζύγιό τους νυμφεύτηκε την Μπριζίτ Γκιλμέτ, με την οποία απέκτησε μια κόρη. Μετά τον θάνατό της ήρθε η γνωριμία με τη δημοσιογράφο και τρίτη σύζυγο, την Αν Σινκλέρ, με την οποία παντρεύτηκαν το 1991. Με τη Σινκλέρ χώρισε έπειτα από 21 χρόνια έγγαμου βίου. Ατό συνέβη όταν ξέσπασε το σκάνδαλο μεγατόνων το 2011 με την πολύκροτη υπόθεση «Sofitel» και τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη -που οδήγησε στην πολιτική του αποκαθήλωση- η αμερικανογαλλίδα δημοσιογράφος του έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Ομως, εκείνος δεν έπαθε κατάθλιψη, ίσα ίσα: βρήκε νέο αμόρε και το αποκατέστησε, κιόλας.

Η νέα κυρία Στρος-Καν, λοιπόν, είναι η δημοσιογράφος Μιριάμ Λ’ Αουφίρ, 49 ετών, γεννημένη στο Ραμπάτ του Μαρόκου, πρώην υπεύθυνη των ψηφιακών μέσων της France Télévisions. Γνωρίζονται από το 2013, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Στρος Καν, με τη σεξουαλική παρενόχληση της καμαριέρας στο ξενοδοχείο Sofitel της Νέας Υόρκης, από το οποίο ο ισχυρός άνδρας έχασε την προεδρία του ΔΝΤ αλλά και τη θέση του υποψηφίου προέδρου της Γαλλίας.

Οι δυο τους είχαν εμφανιστεί στο Φεστιβάλ των Καννών, για πρώτη φορά, το 2013, στην προβολή της ταινίας του Τζιμ Τζάρμους «Only Lovers Left Alive». Ο τίτλος της ταινίας είχε κάνει πολλούς να χαμογελάσουν. Ολα τα βλέμματα τότε είχαν πέσει στη μυστηριώδη ξανθιά που τον συνόδευε. Ενώ το ερώτημα ήταν ποια ακριβώς ήταν αυτή η γυναίκα που πήρε τη θέση της Αν Σινκλέρ, η οποία στήριξε τον Στρος Καν στο σκάνδαλο του Sofitel, αλλά τον εγκατέλειψε τον Μάρτιο του 2013.

Δεν ήταν εύκολο για τη Μιριάμ να έχει σχέση με τον απόκληρο όλου του πλανήτη και της γαλλικής πολιτικής ζωής, τον Ντομινίκ. Ο πρώην πρόεδρος του ΔΝΤ είχε δικαστική εμπλοκή για σκάνδαλα σε τρία ξενοδοχεία και η νέα του σύντροφος τον στήριξε με αξιοπρέπεια και αυταπάρνηση, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η Αουφίρ μεγάλωσε στο Μαρόκο και μετακόμισε στο Μονπελιέ της Γαλλίας για σπουδές πληροφορικής και επικοινωνίας. Εργάστηκε ως υπεύθυνη επικοινωνίας στο κανάλι France 2, ανέλαβε τις εξωτερικές σχέσεις της πρεσβείας του Μαρόκου και κατέληξε στη France Télévisions. Εκεί όπου συνάντησε τον Στρος Καν.

Το 2015, και ενώ είχε ήδη σχέση με τον πρώην ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ, η νυν σύζυγος του Καν ίδρυσε τη δική της εταιρεία δημοσίων σχέσεων Daenery’s Com (από το όνομα της μητέρας των δράκων στη σειρά Game of Thrones). Παράλληλα, διαχειρίζεται δύο οργανώσεις, την Juste pour eux, για την εκπαίδευση στο Μαρόκο, και τη Mekkil’, για την προστασία παιδιών και μητέρων στο Μαρόκο.

Στη γαμήλια τελετή παραβρέθηκε -σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien– και ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο ο Στρος Καν φέρεται να είπε πως «η Aριστερά με τη Δεξιά είναι απαραίτητες στην πολιτική ζωή του τόπου». Πολλά δημοσιεύματα έτσι κι αλλιώς αναφέρουν ότι οι Καν και Μακρόν έχουν έρθει πολύ κοντά, καθώς μοιράζονται το ίδιο «κοινωνικό-φιλελεύθερο» πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ενδεχομένως να υπάρχει μεταξύ τους ενός είδους συνεργασία, καθώς πολλοί πρώην συνεργάτες του Στρος Καν, βρίσκονται σήμερα στο πλευρό του Εμανουέλ Μακρόν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...