387
Ο Σίμπσον υπογράφει τα χαρτιά για την απελευθέρωσή του | Nevada Department of Corrections/Handout via REUTERS

Αποφυλακίστηκε μετά από εννέα χρόνια ο Ο.Τζ. Σίμπσον

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 09:06
Ο Σίμπσον υπογράφει τα χαρτιά για την απελευθέρωσή του
|Nevada Department of Corrections/Handout via REUTERS

Αποφυλακίστηκε μετά από εννέα χρόνια ο Ο.Τζ. Σίμπσον

Protagon Team Protagon Team 2 Οκτωβρίου 2017, 09:06

Σαφώς γερασμένος -είναι πλέον 70 ετών- και σχεδόν αγνώριστος, αλλά πάντως ελεύθερος, είναι και πάλι ο Ο.Τζ. Σίμπσον, ο οποίος απελευθερώθηκε την Κυριακή με αναστολή έπειτα από εννέα χρόνια κάθειρξης.

Ο Σίμπσον συνελήφθη το 2007 στο Λας Βέγκας για ένοπλη ληστεία, ένοπλη επίθεση σε ξενοδοχείο και άλλα αδικήματα. Καταδικάστηκε το 2008 σε κάθειρξη 33 ετών το μέγιστο, κατά σύμπτωση ακριβώς 13 χρόνια μετά την ημέρα το 1995 κατά την οποία αθωώθηκε για τον θάνατο της πρώην συζύγου του.

Ηταν έγκλειστος σε φυλακή στη Νεβάδα και απελευθερώθηκε αφού τα αρμόδια όργανα έκαναν δεκτή την αίτηση αποφυλάκισης υπό κάποιους όρους, όπως την επιτήρηση της αναστολής για τα επόμενα πέντε χρόνια.

FILE PHOTO: O.J. Simpson arrives for his parole hearing at Lovelock Correctional Centre in Lovelock, Nevada, U.S. July 20, 2017. REUTERS/Jason Bean/POOL/File Photo
Ο Σίμπσον τον περασμένο Ιούλιο κατά την ακρόαση για την αίτηση αποφυλάκισης (REUTERS/Jason Bean/POOL/File Photo)

Πριν από σχεδόν 25 χρόνια η δίκη του Ο.Τζ. Σίμπσον, παλιού αστέρα του αμερικανικού ποδοσφαίρου, είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ.

Η εν διαστάσει σύζυγος του Σίμπσον Νικόλ Μπράουν και ο φίλος της Ρον Γκολντμαν είχαν βρεθεί νεκροί και οι υποψίες είχαν πέσει στο πρόσωπο του Σίμπσον, ο οποίος τελικά κέρδισε τη δίκη.

Η τηλεοπτική κάλυψη απαθανάτισε σκηνές που έχουν μείνει ως σήμερα στην συλλογική μνήμη των Αμερικανών, όπως η αποστροφή του δικηγόρου υπεράσπισης για το γάντι, το οποίο αν πράγματι δεν χωράει στο χέρι του Σίμπσον, πρέπει να οδηγήσει στην αθώωση του κατηγορούμενου.

Πάντως ο Σίμπσον έχασε στο αστικό δικαστήριο λίγα χρόνια αργότερα και κλήθηκε να καταβάλει πάνω από 33 εκατ. δολάρια στην οικογένεια του Γκόλντμαν και της Μπράουν, ποσό το οποίο λόγω των τόκων έχει διπλασιαστεί, ενώ συνεχίζουν να το απαιτούν οι οικογένειες του θύματος.

Η αθωωτική απόφαση για τον φόνο δίχασε την αμερικανική κοινωνία και άνοιξε μια πολύ μεγάλη συζήτηση για τον ρατσισμό, την θέση διασημοτήτων όπως ο Σίμπσον στην κοινωνία των ΗΠΑ, ακόμη και για τον ρόλο των μεγάλων μέσων ενημέρωσης που κάλυψαν ευρύτατα την δίκη.

Τώρα ο ελεύθερος πλέον Σίμπσον σκοπεύει να μετακινηθεί στη Φλόριντα, αν και για την ώρα οι κινήσεις του θα παραμείνουν εμπιστευτικές.

Πάντως οι Αρχές στη Φλόριντα δεν δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιασμένες από την προοπτική μετεγκατάστασης του παλαίμαχου αθλητή στην πολιτεία. Όπως σημειώνει το BBC η γενική εισαγγελέας της πολιτείας Παμ Μπόντι έγραψε στο Twitter ότι η Φλόριντα «δεν θα γίνει κλαμπ για καταδικασμένους εγκληματίες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...