1044
Η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα κατεβαίνει πρώτη τα σκαλιά του Airbus της AirChina | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Τι έκανε πάλι η Μπέτυ Μπαζιάνα στο Πεκίνο; Και τι μας έφερε;

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:25
Η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα κατεβαίνει πρώτη τα σκαλιά του Airbus της AirChina
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ/Andrea Bonetti

Τι έκανε πάλι η Μπέτυ Μπαζιάνα στο Πεκίνο; Και τι μας έφερε;

Protagon Team Protagon Team 30 Σεπτεμβρίου 2017, 13:25

Ντυμένη στα λευκά, η Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα κατέβηκε τα σκαλιά του αεροπλάνου που μόλις είχε τροχοδρομήσει στην πίστα του «Ελ. Βενιζέλος». Η σύντροφος του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -η οποία τυπικά δεν έχει κανέναν πολιτικό ρόλο- επελέγη να είναι η πρώτη επιβάτης της παρθενικής απευθείας πτήσης της Air China μεταξύ Πεκίνου και Αθήνας.

Με αυτή την αφορμή λοιπόν, των εγκαινίων της αεροπορικής διασύνδεσης των πρωτευουσών Ελλάδας και Λαϊκής Κίνας που έγιναν με κάθε επισημότητα και ενθουσιασμό στο «Ελ. Βενιζέλος», παρουσία του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, του πρέσβη της Κίνας στην Αθήνα Τζόου Σιαολί, του επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζου (Fraport) και του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη (!), μάθαμε ότι η κυρία Μπαζιάνα ήταν τις τελευταίες τρεις ημέρες στο Πεκίνο.

Τι έκανε η κυρία Μπαζιάνα στην κινεζική πρωτεύουσα, εκτός από το να φέρει το πρώτο αεροπλάνο της Air China στην Αθήνα; Είναι η τρίτη φορά που επισκέπτεται το Πεκίνο – οι άλλες δύο (εδώ και εδώ) ήταν στο πλευρό του συντρόφου της. Τώρα πήγε μόνη της.

Σύμφωνα με τα όσα δημοσίευσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, η κυρία Μπαζιάνα που πρόσφατα έγινε μόνιμη διοικητική υπάλληλος στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, αναγορεύτηκε  επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου και είχε και σειρά συναντήσεων με κινέζους αξιωματούχους.

(ÎÝíç Äçìïóßåõóç) Ç óýíôñïöïò ôïõ ðñùèõðïõñãïý ÁëÝîç Ôóßðñá, ÌðÝôôõ ÌðáæéÜíá êáôÜ ôçí äéÜñêåéá ôçò áíáãüñåõóç ôçò åðéóêÝðôñéá êáèçãÞôñéá óôï ÐáíåðéóôÞìéï Ôçëåðéêïéíùíéþí êáé Ôá÷õäñïìåßùí ôïõ Ðåêßíïõ. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÑÁÖÅÉÏ ÔÕÐÏÕ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ/STR
Η κυρία Μπαζιάνα κατά την αναγόρευσή της σε επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Πεκίνου (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓτΠ)

Επειτα πήρε το αεροπλάνο και επέστρεψε στην Αθήνα όπου έγινε δεκτή με ανθοδέσμες από τον Χρ. Σπίρτζη.

(Ξένη Δημοσίευση) Η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα είναι η πρώτη επιβάτης που αποβιβάζεται από το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Η Μπέτυ Μπαζιάνα, δίνει το χέρι της στον κινέζο πρεσβευτή, έχοντας στο πλευρό της τον Χρήστο Σπίρτζη και τον επιχειρηματία Δημήτρη Κοπελούζο (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti)

Στην ομιλία του ο κ. Σπίρτζης καλωσορίζοντας την πρώτη πτήση και τους 205 επιβάτες της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Πεκίνου –Αθήνας με την Air China, επισήμανε ότι «σήμερα υλοποιείται ένα όνειρο, ένα κοινό όνειρο των λαών Ελλάδας-Κίνας». Και πρόσθεσε: «Η άμεση σύνδεση των δύο χωρών, δεν σηματοδοτεί μόνο μια νέα περίοδο στις αεροπορικές σχέσεις μας, με προφανείς θετικές επιπτώσεις στην άμεση επικοινωνία των Ελλήνων και Κινέζων πολιτών, στον τουρισμό, στο εμπόριο και σε πολλούς τομείς της οικονομίας. Σηματοδοτεί τη στενή και άμεση σύνδεση των λαών μας, των αξιών και των πολιτισμών μας. Της παράλληλης ιστορικής πορείας δύο περήφανων λαών, που έρχονται από πολύ παλιά για να μετουσιώσουν την αγάπη και τον θαυμασμό ο ένας για τον άλλο σε άμεση σχέση και συνεργασία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Και όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σπίρτζης τόνισε πως η εξέλιξη αυτή «αποτελεί μέρος της εθνικής στρατηγικής μας που με συγκεκριμένες κατευθύνσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και αποτελεσματικές δράσεις της κυβέρνησης, των υπηρεσιών και των φορέων της, παίρνει σάρκα και οστά». Προφανώς φορέας της κυβέρνησης είναι και η κυρία Μπαζιάνα.

Από την πλευρά του ο κινέζος πρεσβευτής Τζόου Σιαολί πραγματοποιώντας την εναρκτήρια ομιλία της εκδήλωσης εξέφρασε τα θερμά του συγχαρητήρια και τόνισε ότι «η σημερινή μέρα θα περάσει στην ιστορία των σινοελληνικών σχέσεων», καθώς πρόκειται για την εκπλήρωση ενός ονείρου πολλών ετών, όπου οι δύο πλευρές εργάζονταν ακατάπαυστα για τη δημιουργία των συνθηκών που θα το επέτρεπαν».

(Ξένη Δημοσίευση) Πυροσβεστικές αντλίες σχηματίζουν τιμητική αψίδα νερού για το πρώτο Airbus της αεροπορικής εταιρίας Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" της Αθήνας, Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017. Το αεροσκάφος μετέφερε από το Πεκίνο στην Αθήνα 205 επιβάτες μεταξύ των οποίων και η σύντροφος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Μπέττυ Μπαζιάνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti
Πυροσβεστικές αντλίες σχηματίζουν τιμητική αψίδα νερού για το πρώτο Airbus της Air China που προσγειώθηκε μετά από απευθείας πτήση από το Πεκίνο στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Είναι το αεροσκάφος που μετέφερε και την Μπέτυ Μπαζιάνα (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/Andrea Bonetti)

Εκ μέρους της διεύθυνσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, ο Δημήτρης Δημητρίου, πρόεδρος του ΔΣ, τόνισε ότι πρόκειται για «πολύ ευχάριστη στιγμή για το αεροδρόμιο γιατί μετά από πολλά χρόνια έχουμε την απευθείας σύνδεση του κεντρικού αεροδρομίου της χώρας με το κεντρικό αεροδρόμιο της Κίνας, μέσω της Air China».

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο Δ. Κοπελούζος, μέτοχος στην Fraport Greece, η παρουσία του οποίου, όπως υποστήριξε ο κ. Δημητρίου καταδεικνύει με αυτό τον τρόπο «την αυξημένη δυνατότητα που υπάρχει για περισσότερες εμπορικές σχέσεις και η πτήση αυτή αποτελεί τη βάση για την ανάπτυξη τέτοιων σχέσεων».

Ο εμπνευσμένος λόγος της Α.Ε Πρέσβη της Κίνας Κου Xiaoli Zou, στα κινέζικα και διεθνή media που εκθειάζει την Ελλάδα, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας και την Ελληνοκινεζική φιλία, ευχαριστώντας όσους έχουν βοηθήσει τη σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών. ???? #amphictyonyofancientgreekcities ##Greece ?? #China ?? #airchina #CCTV

A post shared by Ilias Psinakis – Ηλίας Ψινάκης (@iliaspsinakis) on

Το «παρών» όπως είπαμε έδωσε και ο κ. Ψινάκης ο οποίος επισήμανε πως απ’ αυτή τη συνεργασία μεταξύ της χώρας μας και της Κίνας, η Ελλάδα έχει κερδίσει. «Ο πρέσβης είχε ένα όραμα να ενώσει και να αναβιώσει τον δρόμο του μεταξιού. Ταχθήκαμε με το όραμα του και φέτος φάνηκε το αποτέλεσμα στην ΔΕΘ. Με αυτές τις εξελίξεις θα υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Είναι σαν να έχει ανοίξει μία εθνική οδός μεταξύ Κίνας και Ευρώπης κι η χώρα μας είναι τα διόδια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ψινάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...