332
O πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων | YouTube

Mητσοτάκης: Αντί να «υποδέχεται» τον Ρουβίκωνα ο Κοντονής ας έρθει στην Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:59
O πρόεδρος της ΝΔ κατά την επίσκεψή του στα δικαστήρια της Ευελπίδων
|YouTube

Mητσοτάκης: Αντί να «υποδέχεται» τον Ρουβίκωνα ο Κοντονής ας έρθει στην Ευελπίδων

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2017, 11:59

Απογοητευμένος από την εικόνα που αντίκρισε κατά την επίσκεψή του στο Πρωτοδικείο Αθηνών, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, παρά – όπως τόνισε- τις φιλότιμες προσπάθειες δικαστών και διοικητικών υπαλλήλων. Στο πλαίσιο αυτό χαρακτήρισε υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει το έργο της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, ώστε να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται καθημερινά πολίτες, δικηγόροι αλλά και το προσωπικό των δικαστηρίων.

Στις δηλώσεις του, μετά την επίσκεψη το πρωί της Πέμπτης,  ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, να έρθει να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας, αντί όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «να επιτρέπει στον Ρουβικώνα να εισβάλλει στο υπουργείο του».

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες για θέματα καθημερινότητας, αλλά και νέους δικηγόρους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση του επαγγέλματος τους (αργούς ρυθμούς απόδοσης δικαιοσύνης, υπέρμετρη φορολόγηση κτλ).

«Είναι πολλά πράγματα, τα οποία πρέπει να γίνουν», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης, για να επισημάνει: «Δεν θα σταθώ μόνο στο ότι πρέπει να υποστηριχθούν οι δομές με κάποιες πρόσθετες προσλήψεις, θα σταθώ ιδιαίτερα στην υποχρέωση της Πολιτείας να προχωρήσει επιτέλους συνολικά στο έργο της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες, να περιορίζεται η φυσική πρόσβαση στα δικαστήρια, να μπορούν οι πολίτες, οι δικηγόροι να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις τους από το σπίτι είτε από ένα κέντρο εξυπηρέτησης πολιτών. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη μας έμφαση και οι προτάσεις της ΝΔ για την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της ηλεκτρονικής δικαιοσύνης».

«Δεν ήταν δυστυχώς ωραία η εικόνα την οποία αντίκρισα παρά τις εξαιρετικά φιλότιμες προσπάθειες των δικαστών και των διοικητικών υπαλλήλων εδώ στην Ευελπίδων. Θα ήταν καλό και ο υπουργός Δικαιοσύνης να έρθει μια βόλτα εδώ πέρα να δει την κατάσταση του μεγαλύτερου δικαστηρίου, αντί να αρκείται στο να επιτρέπει στον Ρουβίκωνα να εισβάλλει στο υπουργείο του», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...