339
«Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει καλά δείγματα γραφής», σχολίασε δηκτικά ο υπουργός | INTIMEnews

Μετά την Εldorado, ο Σπίρτζης τα βάζει και με τη Fraport

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 16:32
«Μέχρι στιγμής οι Γερμανοί δεν έχουν δώσει καλά δείγματα γραφής», σχολίασε δηκτικά ο υπουργός
|INTIMEnews

Μετά την Εldorado, ο Σπίρτζης τα βάζει και με τη Fraport

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2017, 16:32

Νέο μέτωπο, αυτή τη φορά με τη γερμανική Fraport, που έχει αναλάβει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας για τα επόμενα 40 χρόνια, άνοιξε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται μέχρι στιγμής η γερμανική εταιρεία όσον αφορά τη λειτουργία τους και τις επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης.

«Μέχρι στιγμής η κοινοπραξία δεν έχει δώσει καλά δείγματα γραφής, δεν έχει λειτουργήσει καλύτερα τα αεροδρόμια από ό,τι τα λειτουργούσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας», δήλωσε, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα περί τριβών στις σχέσεις της γερμανικής εταιρείας με το ελληνικό δημόσιο, με επίμαχο ζήτημα τα έργα αναβάθμισης στους διαδρόμους απο-προσγειώσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία».

«Η Fraport δεν έχει προχωρήσει στις επενδύσεις που όφειλε να προχωρήσει, ενώ έχουμε προβλήματα ακόμη και με την καθαριότητα στις τουαλέτες, που είναι σε πολλά αεροδρόμια χειρότερη, από αυτά που βλέπαμε και υπήρχαν στο παρελθόν», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ.Σπίρτζης, καλώντας τη γερμανική εταιρεία «να καταλάβει ότι είναι μια εταιρεία διαχείρισης αεροδρομίων» και όχι αυτή που θα πει στη χώρα «τι έργα να κάνει και ποια δεν θα κάνει». Γι’ αυτό, τόνισε, «ας αφήσει καλύτερα τις διάφορες παρατηρήσεις για το πώς και τα ποια έργα θα γίνουν, καθώς τα έργα αυτά είναι στη σύμβαση και είναι υποχρέωση του ελληνικού Δημοσίου, είναι συγχρημαδοτούμενα έργα και έχουν εγκριθεί και οι μελέτες και τα χρονοδιαγράμματα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους φορείς, που τα επιβλέπουν».

Αν  τώρα υπάρχει κάποιο άλλο αίτημα από την πλευρά της εταιρείας, συμπληρωσε ο υπουργός Υποδομών υπάρχει και «η διαδικασία μέσα στη σύμβασή τους για επίλυση των διαφορών».

Όσο για την Eldorado Gold, ο Χρήστος Σπίρτζης παρατήρησε πως πρόκειται για την τρίτη φορά που η καναδική εταιρεία απειλεί  να αναστείλει τις δραστηριότητές της, βάζοντας μπροστά τις θέσεις εργασίας. «Δεν τις αναστέλλει όμως και είναι πολύ λογικό να μην τις αναστέλλει, γιατί η σημερινή δραστηριότητά της είναι πολύ κερδοφόρα», υποστήριξε ο κ. Σπίρτζης ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται για να «αλλάξουμε την ελληνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, επειδή το θέλει μια εταιρεία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...