473
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα της Βουλής | Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν συνεταιρίζεσαι με ακροδεξιούς εθνικιστές, τελικά τους μοιάζεις»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2017, 12:43
Ο Σταύρος Θεοδωράκης στο βήμα της Βουλής
|Intimenews/ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεοδωράκης για ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν συνεταιρίζεσαι με ακροδεξιούς εθνικιστές, τελικά τους μοιάζεις»

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουλίου 2017, 12:43

Επίθεση στην κυβέρνηση, αλλά και σκληρή κριτική στην τέως πρόεδρο του Αρείου Πάγου ασκεί ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Επένδυση», ο κ. Θεοδωράκης, με αφορμή τις συνομιλίες του υπουργού Αμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, επισήμανε ότι «το σύμβολο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η φωτογραφία με τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο αγκαλιασμένους.

» Είναι η φωτογραφία που έβγαζαν με κάθε ευκαιρία στις εξέδρες της Αθήνας και στη συνέχεια στα κυβερνητικά έδρανα. Δεν θεωρώ λοιπόν πιθανό ότι θα σκίσουν ποτέ αυτές τις φωτογραφίες. Ο ένας θα καλύπτει τον άλλο.

» Ο κ. Τσίπρας θα συνεχίσει να λέει ότι είναι φυσικό ένας υπουργός Αμύνης να μην ασχολείται με την Άμυνα αλλά να σηκώνεται το βράδυ και να μιλάει με έναν ισοβίτη, προσπαθώντας να επηρεάσει την εξέλιξη μιας σοβαρής δικαστικής υπόθεσης».

Σε ό,τι αφορά τη στάση του Ποταμιού στη συζήτηση  για τη σύσταση  Εξεταστικής για τον υπουργό Αμυνας, ο κ. Θεοδωράκης, απάντησε: «Προφανώς και θέλουμε απαντήσεις και φως. Γνωρίζουμε όμως ότι σε αυτήν τη χώρα οι Εξεταστικές έχουν λειτουργήσει περισσότερο ως άλλοθι για το πολιτικό σύστημα, ήταν η σκούπα που έβαζε τη σκόνη κάτω από το χαλί. Σπάνια φέρνουν αποτελέσματα και οι πολίτες έχουν δίκιο να είναι δύσπιστοι».

Για τον διορισμό της τέως προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου στο πρωθυπουργικό γραφείο, υπογράμμισε ότι  «λειτουργούσε από καιρό ως όργανο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και όχι ως ανώτατη δικαστικός». Υπενθύμισε μάλιστα ότι «προσπάθησαν να παρατείνουν την προεδρία της κατά τρία χρόνια, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, δεν τα κατάφεραν. Το μήνυμα και εδώ είναι σαφές. “Συνεργάσου με την κυβέρνηση και δεν θα χαθείς. Μετά την σύνταξη θα σου βρούμε ρόλο και θέση”».

Δύσκολα θα υπάρξει συνεννόηση με την κυβέρνηση στα εθνικά θέματα «με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», είπε ακόμη. Πρόσθεσε ότι «ο κ.Τσίπρας προκλήθηκε από τον κ.Μητσοτάκη στην Βουλή να πει την θέση του για το Σκοπιανό. Και ο κ. Τσίπρας, για να μην δυσαρεστήσει τον κ. Καμμένο, είπε “θα το δούμε”. Είναι ντροπή για τον ΣΥΡΙΖΑ που κάποτε υποστήριζε τη σύνθετη ονομασία. Αλλά αυτά έχουν τα συνεταιριλίκια με τους ακροδεξιούς εθνικιστές. Τελικά τους μοιάζεις».

Απαντώντας σε ερώτηση για την απόρριψη της αγωγής Καμμένου κατά Πετρουλάκη και Protagon τόνισε ότι «για μερικούς πολιτικούς είναι αδιανόητη η κριτική και για αυτό ο κ. Καμμένος αντέδρασε τόσο αλαζονικά. Ήθελε να τρομοκρατήσει τον Πετρουλάκη και κυρίως τους υπόλοιπους δημοσιογράφους. “Όποιος τα βάζει με τον Καμμένο, πληρώνει εκατομμύρια” ήταν το μήνυμα».

Για την οικονομία σχολίασε, τέλος, πως ό,τι έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, «δεν είναι έργα της κυβέρνησης αλλά των Ελλήνων που συνεχίζουν να προσπαθούν σε αντίξοες συνθήκες».

»Χιλιάδες μικροί και μεγάλοι δημιουργοί αντιστέκονται στον κρατισμό και συνεχίζουν την προσπάθεια. Και αν η αξιολόγηση είχε κλείσει νωρίτερα η οικονομία θα πήγαινε ακόμη καλύτερα. Και αν οι αποκρατικοποιήσεις προχωρούσαν θα υπήρχαν νέες θέσεις εργασίας. Και αν η γραφειοκρατία περιοριζόταν θα είχαν δημιουργηθεί νέες ευκαιρίες. Όλα αυτά όμως σκοντάφτουν στο κομματικό κράτος. Το πράσινο, το γαλάζιο και σήμερα στο κράτος των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...