209
Η εξαιρετική Μπάρμπαρα Σούκοβα ως «Χάνα Αρεντ» | piop.gr

H ταινία «Hannah Arendt» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2017, 16:31
Η εξαιρετική Μπάρμπαρα Σούκοβα ως «Χάνα Αρεντ»
|piop.gr

H ταινία «Hannah Arendt» στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουλίου 2017, 16:31

Το Πολιτιστικό Iδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο του θερινού κινηματογραφικού αφιερώματος «ΣΙΝΕ-ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ σε κάδρο ιστορικό», προβάλλει, την Παρασκευή 14 Ιουλίου, (ώρα 21:30) την ταινία, «Hannah Arendt» (2012 – 113’) στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει αξιόλογες κλασικές, αλλά και νεότερες, ταινίες με βιογραφικό περιεχόμενο, οι οποίες αφηγούνται αληθινές ιστορίες σημαντικών προσώπων και συνδέονται με αξιομνημόνευτα γεγονότα που σφράγισαν τη σύγχρονη ιστορία.

Η αριστουργηματική ταινία της Μαργκαρέτε Φον Τρότα, με τους Μπάρμπαρα Σούκοβα, Τζάνετ Μακ Τίρ και  Αξελ Μίλμπεργκ, παρουσιάζει τη ζωή της Χάνα Αρεντ (1906 –1975). Η γερμανοεβραία φιλόσοφος αναλαμβάνει να καλύψει ως ανταποκρίτρια του αμερικανικού περιοδικού «The New Yorker» τη δίκη του ναζί εγκληματία Αντολφ Αϊχμαν.

Η προσπάθειά της να δώσει απαντήσεις στις θηριωδίες των ναζί, αλλά και η θέλησή της να τοποθετηθεί πάνω στο θέμα της προσωπικής ηθικής ευθύνης, σε καιρούς που η ανθρώπινη ζωή χάνει την αξία της, είχε ως αποτέλεσμα το βιβλίο με τίτλο «Ο Αϊχμαν στην Ιερουσαλήμ- Η κοινοτοπία του κακού».

Η Μπάρμπαρα Σούκοβα, που υποδύθηκε  τη Χάνα Αρεντ, απέσπασε για τον ρόλο της αυτό, το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας της Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 3418011 (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-17:00).

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Τηλέφωνο 210 3418051

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...