272
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος | Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Βενιζέλος: «Ντροπαλή παρθένα η κυβέρνηση, δήθεν διαπραγματεύεται για το χρέος»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 15:31
Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος
|Intimenews/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Βενιζέλος: «Ντροπαλή παρθένα η κυβέρνηση, δήθεν διαπραγματεύεται για το χρέος»

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2017, 15:31

Η κυβέρνηση δεν διατυπώνει πρόταση για το χρέος γιατί δεν έχει, υπογράμμισε ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, λέγοντας ακόμη ότι η κυβέρνηση αναμένει «ως ντροπαλή παρθένα» το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ΔΝΤ και Γερμανίας.

Μιλώντας την Τρίτη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλο επισήμανε καταρχάς ότι η κυβέρνηση δεν έχει θέση «γιατί όσα είχε αναφέρει για το χρέος έχουν ανατραπεί. Δήθεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν μας έχει πει ποτέ τι ζητάει και περιμένει από τους άλλους να διαπραγματεύονται».

Οπως προσέθεσε, η κυβέρνηση «έλεγε ότι έπρεπε να διαγράψει το χρέος, να προβούμε σε μονομερείς ενέργειες. Τώρα λέει ότι αυτό που έγινε το 2012 πρέπει να συμπληρωθεί. Αυτό το λέει με δυνατή φωνή τους τελευταίους μήνες, αφού η ίδια έχει ανατρέψει όσα έχουν γίνει για το χρέος».

Σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «είναι πολύ αργά για το πακέτο και η κυβέρνηση τώρα εμφανίζεται ως ντροπαλή παρθένα, περιμένοντας το αποτέλεσμα της σύγκρουσης ΔΝΤ – Γερμανίας.

» Εκανε την επιλογή να πάει σε πολύ υψηλά πλεονάσματα από το 2016. Έχει στραγγαλίσει την οικονομία, έχει απομυζήσει όλη τη ρευστότητα. Η χώρα υπό συνθήκες μπορεί να πετύχει».

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση, που «είναι δεμένη χειροπόδαρα», θα πρέπει να διασφαλίσει «ότι θα κλείσει η αξιολόγηση και θα πάρουμε τις δόσεις και να κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για το χρέος δήλωσε πάντως. Είμαστε κοντά στο να πάρουμε την δεύτερη αξιολόγηση αφού χάσαμε μια ολόκληρη χρονιά. Και έχουμε χάσει σχεδόν τρία χρόνια. Τώρα κάνουμε μια δραματική οπισθοχώρηση. Δεύτερη κρίση μέσα στην κρίση».

Οπως επισήμανε τέλος, «έχει τεράστια διαφορά να υφίστασαι την κρίση οργανωμένα και άλλο να πας σε μια καταστροφή και να γίνεσαι… των “’Ψαρών η ολόμαυρη ράχη”».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...