364
Περαστικοί περνούν μπροστά από ταχυδρομικά κουτιά στο κέντρο της Αθήνας | REUTERS/Alkis Konstantinidis

Παραλήπτη τον Ντάισελμπλουμ είχε ένα από τα νέα ύποπτα πακέτα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 11:24
Περαστικοί περνούν μπροστά από ταχυδρομικά κουτιά στο κέντρο της Αθήνας
|REUTERS/Alkis Konstantinidis

Παραλήπτη τον Ντάισελμπλουμ είχε ένα από τα νέα ύποπτα πακέτα

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 11:24

Επίπονη αποδεικνύεται η έρευνα για τα παγιδευμένα πακέτα που εντοπίστηκαν στο κέντρο των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι, καθώς πρέπει πρώτα να απενεργοποιηθούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας και ύστερα να αναζητηθούν αποτυπώματα, DNA και άλλα στοιχεία.

Τα αποτελέσματα από την εξέταση και των οκτώ παγιδευμένων πακέτων που εντοπίστηκαν από την Αντιτρομοκρατική αναμένονται σήμερα Τρίτη, ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, ενώ επιβεβαίωσε ότι η έρευνα των πακέτων θα διαρκέσει αρκετό διάστημα.

Μέχρι στιγμής, για ένα από τα πακέτα, του οποίου ο έλεγχος ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, προκύπτει ότι είναι ίδιο με αυτά που εστάλησαν στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αυτό που εξερράγη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίζοντας μία υπάλληλο.

Η συνδεσμολογία είναι πανομοιότυπη, καθώς και η εκρηκτική ύλη που έχει χρησιμοποιηθεί. Υπενθυμίζεται ότι ο παγιδευμένος φάκελος για τον γερμανό υπουργό αποτελείτο από 31 γραμμάρια πυρίτιδας για πυροτεχνήματα και έναν απλό μηχανισμό ανάφλεξης.

Την ευθύνη για την αποστολή του πακέτου έχει αναλάβει με κείμενο στο Διαδίκτυο, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» ενώ αναμένεται προκήρυξη.

Για την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ποιοι είναι οι αποδέκτες των πακέτων που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα, αλλά ούτε και οι όλοι οι αποστολείς.

Ωστόσο είναι επιβεβαιωμένο ότι ως παραλήπτες αναγράφονται σε δύο από αυτά ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισεμπλουμ και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όχι πάντως ο Μάριο Ντράγκι. Σύμφωνα με την «Καθημερινή» ένας από τους παραλήπτες ήταν ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ.

Επίσης, ως ένας από τους αποστολείς αναγράφεται ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι αναγράφονται και ονόματα καθηγητών πανεπιστημίων.

Όλα τα ονόματα που υπάρχουν στους φακέλους θα ανακοινωθούν, πιθανότατα σήμερα Τρίτη, αφού ολοκληρωθεί η ενημέρωση από την Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όλα έχουν ταχυδρομηθεί από εξωτερικά γραμματοκιβώτια και δεν έχουν σφραγίδες, καθώς η αλληλογραφία που αποστέλλεται με αυτόν τον τρόπο πηγαίνει κατευθείαν στο κέντρο διαλογής. Από την Αντιτρομοκρατική γίνονται έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιες περιοχές ταχυδρομήθηκαν, για την περίπτωση που υπάρχουν κάμερες και έχουν πιθανόν καταγράψει τους δράστες.

Οι διωκτικές αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και για τυχόν άλλους φακέλους, αν και θεωρούν πιθανότερο πως ότι έχει ταχυδρομηθεί από την περασμένη εβδομάδα, μετά το Σαββατοκύριακο, λογικά έχει φτάσει στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...