272
|

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ζητώ συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 09:53

Αδωνις Γεωργιάδης: «Ζητώ συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό»

Protagon Team Protagon Team 27 Ιανουαρίου 2017, 09:53

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στο facebook επέλεξε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης, να ζητήσει συγγνώμη από τον εβραϊκό λαό για τη στάση ανοχής που είχε δείξει στο παρελθόν απέναντι σε αντισημιτικές απόψεις. Είναι μια σπάνια και ως έναν βαθμό γενναία δημόσια τοποθέτηση από τον κ. Γεωργιάδη που με αυτόν τον τρόπο αποκηρύσσει ένα κομμάτι της πολιτικής του διαδρομής και τη σχέση του με ακροδεξιές αντιλήψεις.

Η ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ έγινε με αφορμή την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος.

«Με την ευκαιρία της Ημέρας Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος, επιθυμώ να αποσαφηνίσω την ξεκάθαρη θέση μου σχετικά με τις απόψεις μου για τον αντισημιτισμό που αποτελεί καίρια απειλή κατά του Εβραϊκού λαού και πλήγμα στις αξίες της Δημοκρατίας μας και του Δυτικού πολιτισμού.

» Στο παρελθόν είχα συνυπάρξει και ανεχτεί τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους εβραίους συμπατριώτες μου και γι αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα.

» Ακόμα περισσότερο λυπάμαι που υποστήριξα και προώθησα το υβριστικό για τους Εβραίους βιβλίο του Κώστα Πλεύρη.

» Τα τελευταία όμως χρόνια έχω μάθει πολλά για τον Εβραϊκό λαό, την ιστορία του και την προσφορά των Ελλήνων Εβραίων στην χώρα μας και έχω προσπαθήσει πολύ και προσπαθώ να ενημερώσω όλους τους συμπολίτες μας για την συνεισφορά τους αυτή.

» Πιστεύω ακράδαντα ότι ο αντισημιτισμός δεν έχει και δεν πρέπει να έχει θέση στη δημοκρατία μας και στον πολιτισμό μας.

» Το ολοκαύτωμα του Εβραϊκού λαού αποτελεί το μεγαλύτερο αίσχος του σύγχρονου πολιτισμού μας και μέσω της θυσίας του ισχυροποιήθηκε η δημοκρατία, ο αντιρατσισμός, και η πίστη στην ισότητα και την ελευθερία των λαών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News