438
Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ενημερώθηκαν από το Facebook ότι είναι νεκροί | .

Το Facebook… πέθανε κατά λάθος τους χρήστες του

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2016, 13:17
Πολλοί χρήστες του Διαδικτύου ενημερώθηκαν από το Facebook ότι είναι νεκροί
|.

Το Facebook… πέθανε κατά λάθος τους χρήστες του

Protagon Team Protagon Team 12 Νοεμβρίου 2016, 13:17

Σκέψου να ξυπνήσεις μία μέρα, να ανοίξεις το Facebook πριν καλά καλά ανοίξεις τα μάτια σου, από το κινητό που έχεις δίπλα δηλαδή, και να διαβάσεις ότι είσαι νεκρός! Ξαφνικά η προσωπική σου σελίδα στο Facebook είναι μία νεκρολογία. Το Facebook στέλνει ένα μήνυμα: «ελπίζουμε όσοι αγαπούν τον ή την … να βρουν παρηγοριά σε αυτά που θα κοινοποιούν άλλοι για να τιμήσουν και να θυμούνται τη ζωή του/της».

Τι συμβαίνει; Εχεις πεθάνει και σε λίγο θα δεις ποιος θα έρθει στην κηδεία σου. Μπορεί να ονειρεύεσαι. Οχι, το πιο πιθανό είναι ότι κάποιος έχει χακάρει τον λογαριασμό σου σου κάνει φάρσα. Ή μήπως σε απειλεί; Αναζητείς τους φίλους σου στο Facebook για απαντήσεις και βλέπεις ότι κι αυτοί έχουν πεθάνει! Το λάθος, λοιπόν, ήταν της Facebook. «Για ένα σύντομο χρονικό διάστημα σήμερα, ένα μήνυμα το οποίο προορίζεται για λογαριασμούς που αφιερώνονται στη μνήμη νεκρών αναρτήθηκε σε άλλες σελίδες. Ηταν ένα τραγικό λάθος το οποίο έχουμε διορθώσει. Λυπούμαστε πολύ που συνέβη αυτό και λάβαμε δράση άμεσα για να το φτιάξουμε», δήλωσε ανακοίνωση της τεχνολογικής εταιρείας την Παρασκευή χωρίς να αναφέρει πόσοι από τους 1,8 δισ. χρήστες του Facebook «μολύνθηκαν» από τον ιό -οι περισσότερες αναφορές προήλθαν από τις ΗΠΑ.

Οι χρήστες πάντως το γλέντησαν. «Δεν θα πω ονόματα, αλλά έχω αρκετούς φίλους που πιθανότατα θα το πίστεψαν όταν το Facebook τους κήρυξε νεκρούς», έγραψε στο Twitter ο σινυδρυτής του LikeFolio. Πολλοί έσπευσαν να πείσουν τους φίλους τους –και τον εαυτό τους- ότι «είναι ζωντανοί! Είναι ζωντανοί!», όπως έκανε ο συντάκτης των New York Times, Πάτρικ Λαφόρτζ. Αλλοι συνέδεσαν τον ιό με τον Τραμπ, δεν μπορεί να είναι τυχαία η εκλογική του νίκη με το τραγικό λάθος της εταιρείας.

Ακόμη και ο πατέρας του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ έπεσε θύμα του ιού που τρύπωσε στη νέα εφαρμογή. «Θυμόμαστε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Ελπίζουμε όσοι αγαπούν τον Μαρκ να βρουν παρηγοριά σε αυτά που θα κοινοποιούν άλλοι για να τιμήσουν και να θυμούνται τη ζωή του», έγραφε το ίδιο μήνυμα, στολισμένο με ένα μπλε λουλούδι -υποθέτουμε ότι στις γυναίκες το λουλούδι είναι ροζ.

Στο μήνυμα υπάρχει ένα λινκ με οδηγίες προς τους (εν ζωή) χρήστες του Facebook για το πώς μπορούν να μετατρέψουν έναν λογαριασμό σε μία «νεκρολογία», δηλαδή να φτιάξουν μία σελίδα – αφιέρωμα στο πρόσωπο που «έφυγε». Εκεί θα κοινοποιούν τις ιστορίες του προσώπου που δεν θα μπορεί να το κάνει από μόνο του καθώς μαζί με τον πραγματικό κόσμο, δυστυχώς, άφησε πίσω του τον ψηφιακό. Με λίγα λόγια, προσπαθώντας να λανσάρει μία εφαρμογή που ουσιαστικά διατηρεί τους χρήστες στη διαδικτυακή κοινότητα ακόμη και μετά τον θάνατό τους, το Facebook «σκότωσε» δεκάδες από αυτούς. Μάλλον σαν κακός οιωνός πρέπει να εκληφθεί…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...