389
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ | INTIMENEWS/KΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για το πόσο αξίζει μια τηλεοπτική άδεια

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 10:01
Ο επιχειρηματίας Γιάννης Βαρδινογιάννης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ
|INTIMENEWS/KΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης για το πόσο αξίζει μια τηλεοπτική άδεια

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2016, 10:01

Πόσο αξίζει τελικά μια τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα; Πότε θα δοθούν; Και πότε θα αφαιρεθούν από τους σημερινούς «κατόχους» τους; Η άποψη του Γιάννη Βαρδινογιάννη, ιδιοκτήτη μεταξύ άλλων του Star, όπως διατυπώθηκε την Τρίτη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης, είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον – ειδικά αυτές τις μέρες που ο πολυσυζητημένος διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες μοιάζει, ελέω Καλογρίτσα-γκέιτ, να είναι στον αέρα.

«Εγώ δεν άκουσα ότι έχασα την άδεια. Το κανάλι έχει άδεια και θέλω να πιστεύω ότι θα μείνει η άδειά του. Οτι θα δικαιωθούμε. Περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ και θα δούμε από κει και πέρα. Εκπονούμε για την επόμενη μέρα διάφορα σχέδια για να συνεχίσουμε την εκπομπή του σταθμού. Δεν σκοπεύουμε να εκπέμψουμε παράνομα. Γίνονται όλες οι επιχειρηματικές ενέργειες για να αποτρέψουμε τη διάλυση του σταθμού. Εχουμε ήδη δώσει αρκετά δικά μας χρήματα για να υπάρχει, και δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια», είπε ο ευρύτερα γνωστός ως Τζίγκερ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με τις πρόσφατες αδειοδοτήσεις τηλεοπτικών καναλιών και τι προτίθεται να κάνει σε περίπτωση που ο σταθμός Star δεν πάρει άδεια.

Σε ερώτηση για το ύψος του τιμήματος των αδειών σε σχέση και με τη χαμηλή προσφορά που έκανε η εταιρεία του ομίλου, ο κ. Βαρδινογιάννης απάντησε: «Εμείς εκτιμήσαμε ότι τα 15 εκατ. ευρώ για να κερδίσουμε μια άδεια ήταν ένα ποσό αρκετά υψηλό. Εκτιμήσαμε όμως ότι αυτά τα 15 εκατ. μέσα στο χρόνο θα μπορούσαμε να τα πάρουμε πίσω».

«Ο άλλος που έδωσε 70 εκατ. ευρώ επεδίωξε να κάνει επιχείρηση ή αποσκοπούσε να κάνει άλλα πράγματα;», ρωτήθηκε. «Δεν μπορώ να απαντήσω για άλλους», αντέτεινε ο κ. Βαρδινογιάννης.

«Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια, σοβαρή, αρκετά εύπορη, με πολυσχιδή επιχειρηματική δραστηριότητα. Και καμία απαγόρευση δεν μπορεί να υπάρχει για τα μέλη της οικογένειάς μου να συμμετάσχουν σε διάφορα Μέσα Ενημέρωσης», προσέθεσε με νόημα ο κ. Βαρδινογιάννης.

Ο ίδιος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η οικογένειά του δραστηριοποιείται στα Μέσα Ενημέρωσης από το 1980, απέρριψε αιτιάσεις περί επιχειρηματικών σκοπιμοτήτων και τόνισε ότι όσον αφορά τον Star «δεν έχουμε πολιτικούς προσανατολισμούς, πιστεύω ότι είμαστε το πιο ισορροπημένο δελτίο».

«Γνωρίζω πολύ κόσμο στην πολιτική. Είναι πολύ φυσιολογικό και δεν νομίζω ότι μου δίνει περισσότερο κύρος ένα κανάλι», σημείωσε.

Ακόμα, ο κ. Βαρδινογιάννης τόνισε ότι το ύψος των δανείων που έχει λάβει η εταιρεία «Νέα Τηλεόραση» από τράπεζες, ανέρχεται στα 69 εκατ. ευρώ, είναι, όπως είπε, όλο το ποσό καλυμμένο και εξυπηρετούνται όλα κανονικά.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News