257
Oλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας που σχολιάζει τον ματσισμό και τις σχέσεις εξουσίας και εξάρτησης μεταξύ ανδρών | .

Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 18:03
Oλοι οι πρωταγωνιστές της ταινίας που σχολιάζει τον ματσισμό και τις σχέσεις εξουσίας και εξάρτησης μεταξύ ανδρών
|.

Η ταινία που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Οσκαρ

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2016, 18:03

Ηταν το φαβορί. Και φυσικά ήταν τελικά και η επιλογή της εντεταλμένης επταμελούς επιτροπής του υπουργείου Πολιτισμού που συγκροτήθηκε για να αποφασίσει ποια ταινία θα αποτελέσει την ελληνική πρόταση για το Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας 2017 στην 89η διοργάνωση της Αμερικάνικης Ακαδημίας Κινηματογράφου. Ο λόγος για την ταινία «Chevalier» που σκηνοθέτησε η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, η οποία έγραψε και το σενάριο μαζί με τον Ευθύμη Φιλίππου.

Μια ιστορία για μια αντροπαρέα που με χιούμορ, ρεαλιστική απεικόνιση περιγράφει σχέσης εξουσίας, εξάρτησης και εικόνας. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Γιώργος Κέντρος, Πάνος Κορώνης, Βαγγέλης Μουρίκης, Μάκης Παπαδημητρίου, Γιώργος Πυρπασόπουλο, Γιάννης Δρακόπουλος, Νίκος Ορφανός, Κώστας Φιλίππογλου και Σάκης Ρουβάς. Δεύτερη με μια ψήφο διαφορά ήρθε η ταινία «Ενας άλλος κόσμος» του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Η ταινία Chevalier έχει αποσπάσει το εξαιρετικά σημαντικό Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο 59o Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λονδίνου, Ειδική Μνεία για τη Σκηνοθεσία από την Επιτροπή και το Βραβείο Ανδρικής Ερμηνείας για το βασικό ανδρικό cast στο 21ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαράγεβο. Ηδη στο Χόλιγουντ συζητούν να κάνουν το remake της ταινίας με αμερικάνους ηθοποιούς.

Μιλώντας στο Protagon η Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη τον Δεκέμβριο είχε εξηγήσει το ενδιαφέρον που δείχνουν στις ΗΠΑ για την ταινία ως εξής: «Αν είναι κωμωδία μια καλή ταινία είναι πολύ πιο προσβάσιμη, ακούγεται περισσότερο. Και είναι δύσκολο να κάνεις κωμωδία! Πραγματικά και μου βγήκε ο πάτος για να μπορέσει να βγει όλος αυτός ο τόνος. Το να ενορχηστρωθεί ο τόνος του κάθε ερμηνευτή με έναν τρόπο ώστε να καταλήξουμε σε μια συμφωνία. Σαν ένα μουσικό κομμάτι. Σαν μιούζικαλ χωρίς μουσική χρησιμοποιώντας τη γλώσσα, τους διαλόγους, τις φωνές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...