342
Αισθητικά και όχι μόνο, είναι η αντιπαράθεση δύο κόσμων | Reuters

Η αθλητική… μαντήλα του μπιτς βόλεϊ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2016, 17:09
Αισθητικά και όχι μόνο, είναι η αντιπαράθεση δύο κόσμων
|Reuters

Η αθλητική… μαντήλα του μπιτς βόλεϊ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2016, 17:09

Το παιχνίδι είναι από το ολυμπιακό τουρνούα του Μπιτς Βόλεϊ. Γερμανία εναντίον Αιγύπτου. Οι Γερμανίδες εμφανίστηκαν στον αγωνιστικό στίβο όπως προβλέπεται ή μάλλον όπως συνηθίζεται να εμφανίζονται οι αθλήτριες του σπορ. Φορούν μπικίνι και μάλιστα το είδος που δεν θα μπορούσε να θεωρηθεί προκλητικό σε καμία παραλία του δυτικού κόσμου. Το top είναι αθλητικό και το κάτω μέρος κανονικό, προς μικρό.

Και από την άλλη οι δύο κοπέλες από την Αίγυπτο. Αυτές έχουν αφήσει ακάλυπτα μόνο τις απολήξεις των άκρων τους, δηλαδή μόνο τις παλάμες και τις πατούσες τους. Παντελόνι φόρμας, μακρυμάνικη μπλούζα και μαντήλα στο κεφάλι. Μόνο η μία αφήνει να φανεί το βραχιόλι που φοράει στο δεξί πόδι. Μάλιστα είναι και οι νεαρότερες που συμμμετέχουν στο τουρνουά. Το επέλεξαν οι ίδιες; Ναι. «Από μικρές φοράμε μαντήλα και δεν μας εμπόδισε σε καμία δραστηριότητα της ζωής μας.» Αλλωστε και οι ίδιες γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν με μπικίνι στους τηλεοπτικές δέκτες της χώρας τους.

Beach Volleyball - Women's Preliminary
Η εμφάνιση τους προκάλεσε μάλλον θετικά σχόλια σε ένα σπορ που κατηγορείται συχνά για εμφανίσεις και τηλεοπτικές λήψεις σεξιστικού περιεχομένου. Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν περιορισμοί στην εμφάνιση μίας αθλήτριας. Μπικίνι και μάλιστα όχι φαρδύ. Μετά επετράπη το ολόσωμο μαγιό. Και τώρα μπορούν να φορέσουν και ολόσωμες φόρμες ή πιο μακριά σορτς. «Χαιρόμαστε που έτσι θα ασχοληθούν περισσότεροι άνθρωποι με το σπορ» σχολίασε η παγκόσμια ομοσπονδία. Θα ασχοληθούν; Σηκώνει συζήτηση. Θα δούμε. Ομως να που ο παγκόσμιος αθλητισμός θυμάται πάλι ότι υπάρχουν αγωνίσματα στα οποία δεν θα μπορούσαν να λάβουν μέρος γυναίκες από μουσουλμανικές χώρες…

Στο παιχνίδι ανάμεσα στην Αίγυπτο και τη Γερμανία οι Γερμανίδες νίκησαν εύκολα με 2-0. Ομως αυτές οι φωτογραφίες, της «αντιπαράθεσης» στο φιλέ, θα μπορούσαν να μεταφέρουν και άλλους συμβολισμούς που, δυστυχώς, τείνουν να γίνουν και πάλι επίκαιροι….

ΥΓ. Μια μέρα μετά τη συμμετοχή τους στο τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, η Ντόοα Ελγκόμπασι μίλησε στο Associated Press για την εμπειρία της. «Φορώ το τζιχάμπ εδώ και δέκα χρόνια. Δεν με εμποδίζει να κάνω πράγματα που αγαπώ και το μπιτς βόλεϊ είναι ένα από αυτά», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...