664
| SOOC

Οταν ο Λεβέντης χαρακτήρισε τον Ρωχάμη «ευυπόληπτο πολίτη»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2016, 16:21

Οταν ο Λεβέντης χαρακτήρισε τον Ρωχάμη «ευυπόληπτο πολίτη»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2016, 16:21

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βασίλης Λεβέντης απασχολεί με τα όσα κραυγαλέα λέει στα μέσα ενημέρωσης – δεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια από τότε που ευχόταν στον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου «να πάθουν καρκίνο, αυτοί και τα παιδιά τους». Αλλά είναι η πρώτη φορά που είναι πρόεδρος κοινοβουλευτικού κόμματος. Και έτσι τα λεγόμενά του αποκτούν άλλη δύναμη. Από τη Δευτέρα, 4 Ιουλίου, λοιπόν ο κ. Λεβέντης είναι αυτός που είπε ότι δεν «ήθελε να γίνει τσογλάνι του κάθε Τσίπρα» και χαρακτήρισε τον διαβόητο πρώην βαρυποινήτη Βαγγέλη Ρωχάμη «ευυπόληπτο πολίτη»!

Το σόου του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων δόθηκε στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM, στην εκπομπή των Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανού. H συζήτηση πήγε εύλογα στον εκλογικό νόμο και στη στάση του κόμματος του κ. Λεβέντη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα σπεύσει να υπερψηφίσει την κυβερνητική πρόταση για απλή αναλογική – ήδη από το Σαββατοκύριακο άλλωστε είχε παραδεχτεί ότι δεν ήθελε την κατάτμηση των περιφερειών για να ελέγχει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και από τη στιγμή που οι περιφέρειες δεν έσπασαν, όλα καλά.

«Η απλή αναλογική, σε μέρες ήρεμες που τα δύο κόμματα εναλλάσσονται, δεν πρόκειται να γίνει ούτε στον αιώνα τον άπαντα. Η απλή αναλογική μπορεί να γίνει μόνο έτσι, όταν ο ένας πάει να κλείσει τον δρόμο του άλλου» είπε ο κ. Λεβέντης και στην ερώτηση του δημοσιογράφου ότι αυτό υποκρύπτει σκοπιμότητα απάντησε: «Μπορεί. Αλλά μπορεί ο Τσίπρας πράγματι να το παίρνει το μέτρο για να κλείσει τον δρόμο του Μητσοτάκη. Για την Ελλάδα όμως είναι ένα τεράστιο βήμα που αν δεν το κάνουμε θα είναι έγκλημα. Αν ο Τσίπρας μαζί με τον Καμμένο είχαν μόνο 120, δεν θα απευθυνόντουσαν και σ’ εμένα; Δεν θα απευθυνόντουσαν και στην Γεννηματά;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων.

«Δεν ήθελα να γίνω τσογλάνι του κάθε Τσίπρα»

Και συνέχισε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ δεν ήθελα με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αν καταστρώνονταν ένα σχέδιο… Ακούστε κάτι, δεν ήθελα να γίνω τσογλάνι του κάθε Τσίπρα, εγώ… Εγώ ήθελα να καταστρωθεί ένα κοινό σχέδιο».

«Σας κάλεσε ο κ. Τσίπρας να γίνετε το τσογλάνι του;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου.

Και ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Λέω γενικώς. Αν απλά πήγαινα χωρίς κατάστρωση σχεδίου, χωρίς να συμμετέχω στο σχεδιασμό απλά για να πάρω υπουργεία, τι θα ήμουν; Εγώ δεν ονειρευόμουν αυτό. Εγώ ονειρεύομαι μία Ελλάδα, στην οποία τρία, τέσσερα κόμματα, θα κάτσουν να καταστρώσουν ένα σχέδιο εθνικής σωτηρίας, και το σχέδιο θα το θέσουμε υπόψη του λαού και υπόψη της Βουλής, υπόψη των φορέων όλων, και μετά θα φτιαχτεί η κυβέρνηση, δεν είναι ανάγκη την Κυριακή να γίνονται εκλογές και τη Δευτέρα να γίνεται κυβέρνηση».

Οσον αφορά στο όριο του 3% για την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση ο κ. Λεβέντης εξήγησε: «Είναι τα εθνικά θέματα και ο κίνδυνος, η Τουρκία με κόμμα και με καμπάνια, να μπει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδος, που μας υποχρεώνουν να διατηρήσουμε το 3%, χωρίς να μας αρέσει αυτό. Για εθνικούς λόγους το κάνουμε. Και αυτό παρακάλεσα και τον Κουτσούμπα να το αντιληφθεί και για το ΠΑΣΟΚ και για το ΚΚΕ. Ιστορικής σημασίας είναι η απλή αναλογική. Αν τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία, δεν τη ψηφίσουν, θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό» προέβλεψε.

Και τότε θυμήθηκε τον Χαρίλαο Φλωράκη και τον Λεωνίδα Κύρκο, ότι είχαν ευκαιρία να αποδεχτούν την πρόταση του Ανδρέα Παπανδρέου για απλή αναλογική στα τέλη της δεκαετίας του 1980.

«Το όφειλαν σαν ηγέτες της Αριστεράς, ας προχωρούσαν και σε κυβέρνηση με τον Ρωχάμη, με όποιον θέλουν, αλλά την απλή αναλογική δεν έπρεπε να την προδώσουν. Αυτό η Ιστορία δεν θα τους το συγχωρήσει. Αλλά ότι ήταν ως ηγέτες πάντα, υπέρ της απλής αναλογικής και ο Φλωράκης και ο Κύρκος, το αμφιβάλλετε;», είπε ο κ. Λεβέντης.

Στην ένσταση των δημοσιογράφων για το ποιον του πρώην βαρυποινίτη και για το ηθικό βάρος δύο ιστορικών μορφών της Αριστεράς όπως ο Φλωράκης και ο Κύρκος, ο κ. Λεβέντης το τερμάτισε: «Ο Ρωχάμης, ευυπόληπτος πολίτης είναι και αυτός». Μα μπορεί να είναι ευυπόληπτος πολίτης ένας πρώην βαρυποινίτης; «Δεν έχω το ποινικό του μητρώο για να δω πόσα χρόνια έκανε στη φυλακή. Μπορεί να υπέπεσε (σε εγκληματικές πράξεις)… Δεν ξέρω τι είναι… νομίζω έξω είναι, δεν είναι φυλακή πλέον…»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...