746
| CreativeProtagon

Πόλεμος στην Ουκρανία και «πόλεμοι» στην Ελλάδα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Μαρτίου 2022, 21:01
|CreativeProtagon

Πόλεμος στην Ουκρανία και «πόλεμοι» στην Ελλάδα

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 21 Μαρτίου 2022, 21:01

Πώς, όχι να μιλήσεις, αλλά ακόμα και να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο πέραν του πολέμου; Όλο το άγριο «φως» πέφτει σε μια χώρα που δέχτηκε εισβολή και αντιστέκεται λυσσαλέα ηρωικά. Μακάρι, να μην πάρουμε την συνείδηση της ψυχής μας από πάνω τους!… Ωστόσο, στη σκιά περνάνε μερικά που σε άλλες συνθήκες θα τα προσέχαμε αλλιώς.

Η κυρία Θάνου, για παράδειγμα, θα πρέπει να νοιώθει αδιανόητα αδικημένη. Τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και πρώην Πρωθυπουργός και να υπάρχει καταγγελία για εκβιασμό από τον μακαρίτη Βγενόπουλο και δωροδοκία με την μέθοδο-ευρεσιτεχνία «σου δίνω βιβλίο και στις σελίδες βάζεις λεφτά»; Η κυρία Θάνου αυθόρμητα επικαλέστηκε ότι όλα έγιναν για να αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από την ακρίβεια. Επειδή όμως μας βγήκε και πόλεμος και ακρίβεια και γενικώς δεν μοιάζει να τελειώνουν τα δράματα… θα έρθει άσπρη μέρα και δεν θα ξέρουμε πώς να τη χειριστούμε…Εύχομαι η Δικαιοσύνη να «κρατάει» και να βρεθεί άκρη. Κάτι που σίγουρα θα κόπτει και την εν λόγω λαμπρή προσωπικότητα που την πνίγει το δίκιο… Λέω, εγώ. Έτσι δεν είναι;

Μακαρίτης Γιώργος Τράγκας. Δημοσιογράφος. Πενήντα εκατομμύρια κληρονομιά. Τον έκλαψαν οικογένεια και μερικοί εκ των δημοσιογράφων την ημέρα της κηδείας, ιδιαιτέρως θέλησαν να τονίσουν την βαθιά τους εκτίμηση στο πρόσωπό του και να αναδείξουν την αξία του στη δημοσιογραφία. Θυμάμαι ανάμεσα τους τον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά. Η σημερινή ωστόσο συνομιλία Λιάγκα-Φαίης (όπως μου υπέδειξε αναγνώστρια-αγαπώ αναγνώστριες σε ετοιμότητα) είναι ενδεικτική ενός νέου κύματος «μουσικής». Λιάγκας: «Από πού τα απέκτησε αυτά ο Τράγκας;». Φαίη αγανακτισμένη και με μάτι άγριο: «Μπορεί να βρεις ΤΩΡΑ κάτι γι΄αυτό; Ο άνθρωπος πέθανε», τον συνετίζει. Ετσι είναι. Πέθανε, its ΟΚ! «Τότε καλοφάγωτα» επιμένει εκείνος. «Συλλυπητήρια, λένε! Εχασαν τον άνθρωπό τους». «Μα τι συλλυπητήρια; Πόσο καιρό έχει που πέθανε, βρε Φαίη;».

Αραγε θα έχει η κοινωνία από τη Δικαιοσύνη την απάντηση για τον τρόπο απόκτησης τόσων εκατομμυρίων; Φαντάζομαι, ότι σύσσωμες οι οικογένειες θα ζητήσουν αυτοβούλως να ψαχθεί το κάθε ευρώ γιατί το «καθαρό όνομα» είναι το πιο δυνατό περιουσιακό στοιχείο… Λέω, εγώ. Έτσι δεν είναι; Μια τέτοια περιουσία φτύνει έναν έναν πολίτη και κάθε αξία κοινωνίας. Φτύνει κυβερνήσεις, φτύνει Δικαιοσύνη. Να ησυχάσει και η ψυχούλα του μακαρίτη από τους κακόπιστους… Λέω, εγώ. Ετσι δεν είναι;

Υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη. Συνέντευξη της Γεωργίας στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο. Αλλη γενιά η Γεωργία. (Η δική μου έχει να θυμάται και την υπόθεση Ασλάνη και άλλες…). Εκείνη εμπιστεύτηκε αδιατάραχτα τη δημοσιογραφική του φερεγγυότητα και εκείνος αυτόματα μετέδωσε το «κλίμα» του στην υπόθεση. Να σας θυμίσω τι είχε πει χαρακτηριστικά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος «…Οργανωμένη μαστροπία, με υποψιασμένες κοπέλες επαγγελματίες του είδους αλλά και ανυποψίαστα αθώα πλάσματα τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη. Μόνο που τώρα τους περιμένει η κόλαση. Οταν ο υιός συνελήφθη και κρατήθηκε στην Ασφάλεια, έσπευσε στη Θεσσαλονίκη η μητέρα του» (ανήκουστο). «Η γυναίκα με την πλούσια φιλανθρωπική δράση και πολιτιστική δράση. Το μπλέξιμο του γιου της ανέλαβε ένα από τα βαριά δικηγορικά ονόματα της πόλης. Ποιους να επηρέασε άραγε η παρουσία μιας ισχυρής μάνας στην πόλη; Το κακό για όλους αυτούς είναι ότι η Γεωργία απέκτησε μεγάλη παρέα και όταν τα “πάρει” κάνει χοντρές πλάκες… Το πάρτι συνεχίζεται στη δική μου σουίτα πλέον και είναι γνωστό τοις πάσι ότι φημίζομαι για τη… φιλοξενία μου». Μάκης Τριανταφυλλόπουλος.

Σύμφωνα με την ολοκλήρωση της έρευνας της 5ης ανακρίτριας Θεσσαλονίκης, δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός. Οι εξετάσεις έδειξαν αρνητικό δείγμα σε ναρκωτικές ουσίες που θα μπορούσαν να κάμψουν τις αντιστάσεις της 24χρονης ενώ ελάχιστη η ποσότητα αλκοόλ. Στα χέρια πλέον του εισαγγελέα που θα υποβάλει την πρότασή του προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης και θα έχουν και τον τελευταίο λόγο.

Θεωρώ το κίνημα #MeToo ιερό. Γι’ αυτό και πρέπει να διαφυλαχτεί με κάθε τρόπο. Oταν, με ευκολία και επιδεξιότητα, ραντίζουμε εκ προοιμίου λάσπη στη Δικαιοσύνη γαργαλώντας την καχυποψία του κοινού (ενώ συγχρόνως θέλουμε και να παροτρύνουμε θύματα να την εμπιστευτούν) να θυμόμαστε, ότι σ΄αυτή την Δικαιοσύνη παραδίδουμε τον Φιλιππίδη, τον Λιγνάδη, τον επίσης προφυλακισμένο ιερέα (πλάκα έχει το «ιερέας») των Κάτω Πατησίων που «κατηχούσε» πορνογραφικό υλικό και ως πατέρας τριών παιδιών βίασε και μια 14χρονη. «Ο,τι αισχρό μου έλεγε, έβαζε τον Θεό», όπως είπε το άξιο σεβασμού έφηβο κορίτσι… Στο #ΜeΤoo θα μπουν Θεοί, θα παρεισφρήσουν και δαίμονες. Τα μάτια μας και το ένστικτό μας ανοιχτά, μην μας το μαγαρίσουν οι δε. Λέω, εγώ. Έτσι δεν είναι;

Ααααα! Έχω κι άλλες υποθέσεις που περνάνε στα νύχια ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία πυροβολεί κατάστηθα τον πολιτισμένο κόσμο που ομοφωνεί εναντίον κάθε δικτάτορα επί της Γης. Αλλά πόσα να χωρέσεις σε ένα χρονογράφημα; Μπορεί και πολλά να είπα. Το θέμα είναι να τα πει και η Δικαιοσύνη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News