155
Στην κατηγορία των θεμάτων εκπαίδευσης, στη σελ. 11 φαίνεται καθαρά η δέσμευση της κυβέρνησης με ένα «yes» στην απαίτηση για University of Western Attica | Digital Artwork: Moufanet

Στα προαπαιτούμενα ήταν η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Στην κατηγορία των θεμάτων εκπαίδευσης, στη σελ. 11 φαίνεται καθαρά η δέσμευση της κυβέρνησης με ένα «yes» στην απαίτηση για University of Western Attica
|Digital Artwork: Moufanet

Στα προαπαιτούμενα ήταν η ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής!

Ιδιαίτερα γρήγορα αντανακλαστικά επέδειξε αυτή τη φορά η κυβέρνηση στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της. Συγκεκριμένα, στο νούμερο 72 της λίστας με τα 140 επώδυνα μέτρα (prior actions) αναφέρεται η «Δημιουργία University in Western Attica» καθώς και η κατάργηση των πανελληνίων εξετάσεων.

Είναι προφανές ότι αυτό αποτελεί ένα ιδιαίτερα δύσκολο μέτρο για την κυβέρνηση καθώς είναι γνωστή η στάση της απέναντι σε όσους έχουν βγάλει Πανεπιστήμιο γιατί χάνουν την αγνή λαϊκή απλότητά τους.

Μάλιστα, ιδιαίτερα συμβολική είναι και η επιλογή της περιοχής του Αιγάλεω για την ίδρυση του νέου πανεπιστημίου. Μια περιοχή που έχει υμνήσει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και που τώρα κινδυνεύει να χάσει την αγνότητά της και να μολυνθεί από μελλοντικούς Κυριάκους Μητσοτάκηδες.

Πάντως, ο υπουργός Παιδείας, κ. Γαβρόγλου, διαβεβαίωσε ότι μέχρι το 2018 το κλείσιμο του Πανεπιστημίου και η επιστροφή στην πρότερη κατάσταση των ΤΕΙ, είναι ένα από τα αντισταθμιστικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση για να κάνει τις συνέπειες της συμφωνίας λιγότερο οδυνηρές για τους Αιγαλεώτες.

(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Κάντε Like στη σελίδα του Moufanet στο Facebook