301
Ο Τσίπρας με τον πρώην και τον νυν υπουργό Παιδείας. Για λίγοι οι Συριζαίοι θα ξεχάσουν ότι ο Πρωθυπουργός είχε διώξει τον Φίλη κατ' εντολήν του Ιερώνυμου | ΑΠΕ-ΜΠΕ

To… θείο δώρο του ΣτΕ στον Τσίπρα

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 22 Μαρτίου 2018, 07:53
Ο Τσίπρας με τον πρώην και τον νυν υπουργό Παιδείας. Για λίγοι οι Συριζαίοι θα ξεχάσουν ότι ο Πρωθυπουργός είχε διώξει τον Φίλη κατ' εντολήν του Ιερώνυμου
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

To… θείο δώρο του ΣτΕ στον Τσίπρα

Αγγελος Κωβαίος Αγγελος Κωβαίος 22 Μαρτίου 2018, 07:53

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα Θρησκευτικά ήταν κάτι σαν θείο δώρο για την κυβέρνηση. Oπως και η αθωωτική απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιο.

Τέτοιου είδους εξελίξεις είναι που ενεργοποιούν τα αριστερά αντανακλαστικά με ταχύτητα αστραπιαία.

Η ρητορική που τόσα χρόνια έχει αναπτυχθεί σε καφενεία και αμφιθέατρα ζωντανεύει, τα συνθήματα αποκτούν περιεχόμενο και η κυβέρνηση ανακαλύπτει μία χαμένη ατζέντα, η οποία καμία σχέση δεν έχει με την κατάντια της χώρας, αλλά βοηθά για να ξεχνιόμαστε.

«Σκοταδισμός», «αναχρονισμός», «μεσαίωνας» και διάφορα άλλα τέτοια χαριτωμένα και αναμενόμενα πλημμυρίζουν ξαφνικά τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και λοιπά μέσα, ενώ πολύ σύντομα θα πρέπει να αναμένουμε με σχετική βεβαιότητα ότι θα κληθεί η ΝΔ (και φυσικά ο Αδωνις Γεωργιάδης…) να πάρει θέση για το ζήτημα.

Είναι αυτή η θεματολογία, που ασχέτως του τι έχει συμβεί, θεωρείται προνομιακή για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αντανακλά τον «προοδευτισμό» του και παρέχει άλλοθι σε όσους θέλουν να ξεχάσουν όλα τα άλλα, τα δυσάρεστα.

Για λίγο καιρό, μία ψυχική ανάταση θα κάνει κυβερνητικά και κομματικά στελέχη και οπαδούς να αισθανθούν μία οργή, ένα δίκαιο να τους πνίγει, επειδή οι δυνάμεις του σκοταδισμού και της οπισθοδρόμησης υπονομεύουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας και της κοινωνίας.

Οσο κρατήσει, καλό θα είναι. Γιατί σε λίγο έρχονται και πάλι τα δύσκολα, τα ανιαρά και τα τεχνικά, με τις απαιτήσεις δανειστών και άλλων, με τα ελληνοτουρκικά και τα σκοπιανά.

Και όταν έλθουν πάλι στο μυαλό αυτά, θα έλθει και άλλη μία πικρή συνειδητοποίηση. Οτι όλοι αυτοί είναι εκεί που είναι, λόγω του Πάνου του Καμμένου. Ο οποίος, ας το θυμηθούμε για μία ακόμη φορά, είχε πει παρουσία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου, ότι θα έριχνε την κυβέρνηση αν υπήρχε ρήξη με την Εκκλησία. Και, ας μην ξεχνούμε και αυτό, είχε καταφέρει κάτι: να εκπαραθυρώσει τον Νίκο Φίλη από το υπουργείο Παιδείας. Του οποίου τις αποφάσεις ακύρωσε το ΣτΕ.

Κατά τα λοιπά, «Μεσαίωνας»…