319
20 Σεπτεμβρίου 2015. Τσίπρας και Καμμένος πανηγυρίζουν την επανεκλογή τους. Παρά τις όποιες σκιές στις σχέσεις τους θα μείνουν μαζί | Nick Paleologos / SOOC

Τα «αδέλφια» Τσίπρας – Καμμένος θα πέσουν σφιχταγκαλιασμένοι…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 17 Μαρτίου 2016, 12:56
20 Σεπτεμβρίου 2015. Τσίπρας και Καμμένος πανηγυρίζουν την επανεκλογή τους. Παρά τις όποιες σκιές στις σχέσεις τους θα μείνουν μαζί
|Nick Paleologos / SOOC

Τα «αδέλφια» Τσίπρας – Καμμένος θα πέσουν σφιχταγκαλιασμένοι…

Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς 17 Μαρτίου 2016, 12:56

Γίνεται τη μια μέρα να απειλείς θεούς και δαίμονες και την  άλλη να βάζεις την ουρά στα σκέλια; Oταν πρόκειται για τον Πάνο Καμμένο, όλα γίνονται. Το μόνο που δεν γίνεται είναι να αφήσει την υπουργική του καρέκλα.

Αυτός ο ογκόλιθος της πολιτικής συνέπειας απαίτησε χτες (Τετάρτη) να παραιτηθεί ο συνάδελφός του Γιάννης Μουζάλας, επειδή αποκάλεσε Μακεδονία τα Σκόπια. Μάλιστα είχε θέσει ως χρονικό όριο την ενάτη πρωινή ώρα σήμερα (Πέμπτη). Αυτό εδώ το απειλητικό tweet του δεν άφηνε κανένα περιθώριο για άλλη ερμηνεία.

Η ώρα αυτή παρήλθε, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του συνεδρίασε, ο κ. Μουζάλας δεν παραιτήθηκε, αλλά η απειλή πήγε περίπατο. Ο Καμμένος ψέλλισε διάφορα ακατάληπτα περί διαπλοκής και πήγε να ξανακαθήσει στην άνετη υπουργική καρέκλα του. Οπως είχε πει ο ίδιος παλιότερα για τους αντιπάλους του, «στα τέσσερα». Αυτή τη φορά έπεσε ο ίδιος.

Ο σανός του Τσίπρα είναι «αριστερός» και του Καμμένου… «κεντρώος», όπως έχει πει ο νυν Πρωθυπουργός

Φυσιολογική εξέλιξη. Οταν είδε ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήταν σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημά του καρατομώντας τον κ. Μουζάλα, ο κ. Καμμένος έκανε άλλη μια μεγαλειώδη τούμπα.

Δεν είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά. Από τότε που έλεγε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει Μνημόνια και να συνεργαστεί («ούτε νεκρός») με όσους έχουν ψηφίσει (εδώ) δεν έχει περάσει πολύς καιρός. Ετσι και τώρα. Ο κ. Καμμένος εντάσσεται στους μετρ της πολιτικής εξαπάτησης, για έναν και μοναδικό λόγο: την κατάληψη και διατήρηση της εξουσίας. Χωρίς καρέκλα δεν κάνει και θα κινδυνεύσει να εξαφανιστεί.

Σε αυτό μοιάζει με τον κ. Τσίπρα. Και ο νυν Πρωθυπουργός για την εξουσία τα έκανε όλα (περισσότερα εδώ). Παρά τα κατά καιρούς πρόσκαιρα σύννεφα στις σχέσεις τους, θα μείνουν μαζί. Τους δένουν πολλά. Και αφού είναι -κατά Καμμένο- «αδέλφια» (εδώ), θα μείνουν -και θα πέσουν- σφιχταγκαλιασμένοι.

Τα υπόλοιπα είναι η γνωστή τροφή (σανός), με την οποία τρέφουν τους «παραπλανημένους» ψηφοφόρους τους. Ο σανός του Τσίπρα είναι «αριστερός» και του Καμμένου … «κεντρώος», όπως έχει πει ο νυν Πρωθυπουργός.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News