545
Στουρνάρας και Τσίπρας το 2014. Οταν τα χαμόγελα δεν έκρυβαν τα προβλήματα στις σχέσεις τους | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ@intimenews

Οταν ο Τσίπρας «ερωτεύτηκε» τον Στουρνάρα

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 11 Απριλίου 2016, 10:13
Στουρνάρας και Τσίπρας το 2014. Οταν τα χαμόγελα δεν έκρυβαν τα προβλήματα στις σχέσεις τους
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ@intimenews

Οταν ο Τσίπρας «ερωτεύτηκε» τον Στουρνάρα

Τάκης Καραγιάννης Τάκης Καραγιάννης 11 Απριλίου 2016, 10:13

Το καλό με την πολιτική ζωή στην Ελλάδα είναι πως άνετα θα μπορέσει κάποια στιγμή να μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, ως τηλεοπτική σειρά. Βραζιλιάνικης παραγωγής, κατά προτίμηση στη μεσημεριανή ζώνη. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να είναι ο Χοσέ Αρμάντο Πενιαρεάλ, ο Γιάννης Στουρνάρας ο Δον Ροδόλφο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου η Εσμεράλντα ή η Πακίτα ή η Μιλάγκρος ή η Μαριμάρ και πάει λέγοντας.

Γιατί μόνο σε μεξικάνικη ή βραζιλιάνικη σαπουνόπερα θα μπορούσε κάποιος που προσβάλλει, καθυβρίζει, απειλεί και απαξιώνει με χυδαίο τρόπο κάποιον άλλο, μετά από λίγο καιρό να τα ξεχνά όλα και να τον εναγκαλίζεται, κρυφά και φανερά για να πετύχει τους σκοπούς του. Κάτι τέτοια έκανε για παράδειγμα και η Σοράγια, στη δημοφιλέστατη σειρά Η Μαρία της Γειτονιάς, η οποία τερμάτισε τα μηχανάκια της AGB, σχεδόν  πριν 20 χρόνια. Και μία τέτοια σχέση, σαν αυτή των πρωταγωνιστών των αγαπημένων μεσημεριανών σειρών των ελληνίδων νοικοκυρών, είναι αυτή μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Στουρνάρα.

Ο νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος έφτασε χθες βράδυ στο Χίλτον, στις τρεις τα χαράματα. Συμμετείχε με τον τρόπο του στη διαπραγμάτευση, η οποία εδώ και τόσους μήνες δεν έχει κλείσει και η οποία απειλεί να τινάξει τη συμφωνία Αθήνας-Βρυξελλών στον αέρα. Ο κ. Στουρνάρας συνομίλησε εκτενώς με τον Γιώργο Σταθάκη, προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, νυν υπουργό Οικονομίας και βασικό συνεργάτη του Πρωθυπουργού. Προφανώς, όλο αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης. Εκτός αν ο Γιάννης Στουρνάρας είναι τόσο ξενύχτης και δεν είχε τι άλλο να κάνει και είπε να περάσει μία βόλτα από το Χίλτον. Εκτός αν είχε βγει μπαρότσαρκα στην κοντινή στο σημείο Πλατεία Μαβίλη και είπε να περάσει να πει ένα «γεια».

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Η κυβέρνηση χρειάζεται τον Γιάννη Στουρνάρα, πολύ απλά γιατί ο ίδιος ξέρει με ποιους να μιλήσει. Και κυρίως ξέρει τι και πώς να πει.

Ολα καλά, όλα θεμιτά ως εδώ. Ετσι λειτουργούν τα σοβαρά κράτη, ο ένας βασικός εταίρος συμβουλεύεται και συνεργάζεται με τον άλλο. Μόνο που η σχέση ΣΥΡΙΖΑ-Στουρνάρα ήταν κάποτε εντελώς διαφορετική.

Θα θυμάστε, προφανώς, το πρωτοσέλιδο της «Αυγής», τον περασμένο Μάιο, ούτε καν έναν χρόνο πριν. Τον βάφτιζε «όργανο κατά της κυβέρνησης».

ceb7-ceb1cf85ceb3ceb7

Θα θυμάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μήνα αργότερα, που έλεγε πως ο κεντρικός τραπεζίτης ξεπερνά τη θεσμική του ιδιότητα και πως προσπαθεί να συμβάλει στη δημιουργία ασφυκτικού πλαισίου στις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Θα θυμάστε τις δηλώσεις του Νίκου Φίλη που έλεγε πως ο κ. Στουρνάρας λειτουργεί ως υποψήφιος πρωθυπουργός.

Θα θυμάστε ότι ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε επίμονα να μην μετακινηθεί στην ΤτΕ ο κ. Στουρνάρας. Ή και όταν τραβούσε ακόμη περισσότερο το σκοινί.

CfwFrS6WsAAluOx

Κι αν δεν τα θυμάστε όλα αυτά, θα θυμάστε σίγουρα τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η Ραχήλ Μακρή. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν τότε.

Σημασία δεν έχει εάν αρέσει ο Στουρνάρας. Αυτός ίδιος έχει μείνει. Καλός, κακός, ικανός, ανίκανος, ίδιος έχει μείνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτός που έχει αλλάξει. Κι αφού άλλαξε και παραδέχεται πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ικανός να μετέχει με κάποιο τρόπο στη διαπραγμάτευση, τότε ας του δώσει και το υπουργείο Οικονομικών. Γιατί τα προβλήματα με τις αξιολογήσεις και τα τερτίπια με τρόικες, κουαρτέτα και κάθε άλλου είδους αριθμητικούς συνδυασμούς σε ξενοδοχεία άρχισαν από τότε που έφυγε ο Στουρνάρας από εκεί.

Υ.Γ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News