299
Εσείς γνωρίζατε για το «κρυφό» φάκελο εισερχομένων; | Samuel Gibbs

To Facebook έχει ένα κρυμμένο φάκελο εισερχομένων

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 22:13
Εσείς γνωρίζατε για το «κρυφό» φάκελο εισερχομένων;
|Samuel Gibbs

To Facebook έχει ένα κρυμμένο φάκελο εισερχομένων

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2016, 22:13

Ο συγκεκριμένος φάκελος εισερχομένων στη διαδικτυακή έκδοση του Facebook ή της εφαρμογής Messenger για τα έξυπνα κινητά και τις ταμπλέτες, είναι μέρος του συστήματος φιλτραρίσματος του κοινωνικού δικτύου, σχεδιασμένο να σταματά τα ανεπιθύμητα μηνύματα, κοινώς «spam».

Ωστόσο, οι χρήστες, όπως και ο Σάμιουελ Γκιμπς στην Guardian, μεταξύ πολλών άλλων, βρήκαν μέσα σε αυτόν τον φάκελο φιλτραρισμένα μηνύματα που δεν ήταν ανεπιθύμητα, αλλά δεν κατάφεραν ποτέ να φτάσουν στα εισερχόμενά τους ή στην εφαρμογή Messenger.

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μην ψάχνετε μέσα σε μενού για να βρεθείτε στο «κρυμμένο» φάκελο είναι να χρησιμοποιήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο αν είστε σε υπολογιστή: facebook.com/messages/other.

Αν θέλετε να βρείτε τα κρυμμένα εισερχόμενα στο Messenger, θα χρειαστείτε να κάνετε μερικά βήματα παραπάνω (Samuel Gibbs)
Αν θέλετε να βρείτε τα κρυμμένα εισερχόμενα στο Messenger, θα χρειαστείτε να κάνετε μερικά βήματα παραπάνω (Samuel Gibbs)

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messenger, θα το βρείτε αφού πλοηγηθείτε μέσα από τέσσερα μενού. Για να φτάσετε εκεί κάντε τα εξής: Πατήστε στις ρυθμίσεις(Settings), στην συνέχεια στα άτομα(People), μετά στο Αιτήματα Μηνυμάτων(Message Requests) και τέλος πατάτε εκεί που λέει Φιλτραρισμένα αιτήματα(See filtered requests).

Τα φιλτραρισμένα μηνύματα περιλαμβάνουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθεί να σας στείλει μηνύματα που εσείς έχετε ορίσει ως ανεπιθύμητα αλλά και όλα τα μηνύματα από άτομα που δεν είναι συνδεδεμένοι μαζί σας στο Facebook. Ο Σάμιουελ Γκιμπς βρήκε μάλιστα στο δικό του, μηνύματα από το 2008.

 

Τις περισσότερες φορές μπορείτε να τα αγνοείτε με ασφάλεια – το συγκεκριμένο σύστημα φιλτραρίσματος του Facebook δημιουργήθηκε για να μην πηγαίνουν μηνύματα που θα θέλατε να δείτε στον φάκελο ανεπιθύμητων. Αλλά μπορεί να παγιδεύσει και μηνύματα όπως αυτά που σας ενημερώνουν για τον θάνατο ενός φίλου για παράδειγμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News