509
O Πρωθυπουργός φωτογραφημένος για το εξώφυλλο και τη συνέντευξη του περιοδικού «Antivirus» | avmag.gr

Eνα μπράβο στον κ. Τσίπρα, με μισή καρδιά

O Πρωθυπουργός φωτογραφημένος για το εξώφυλλο και τη συνέντευξη του περιοδικού «Antivirus»
|avmag.gr

Eνα μπράβο στον κ. Τσίπρα, με μισή καρδιά

Συνέντευξη και φωτογράφιση του Αλέξη Τσίπρα στο περιοδικό της γκέι κοινότητας «Antivirus». Δεν υπάρχει αμφιβολία, μόνο θετικά μπορεί να το δεις, με την προϋπόθεση ότι δεν έχεις τα μυαλά του Νίκου Νικολόπουλου.

Και πράγματι, απέσπασε καλά σχόλια η συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι έγινε λίγο και για εντυπωσιασμό, ακόμη κι αν υποψιαστούμε ότι, μεταξύ άλλων, στόχευε να γλυκάνει και κάπως το κλίμα απ’ τα απανωτά χαστούκια που αυτή την εποχή τρώει η κυβέρνηση απ’ τους δανειστές, ακόμα κι έτσι, είναι ωραίο να βλέπεις τον Πρωθυπουργό της χώρας σου εξώφυλλο σ’ ένα περιοδικό που, υποπτεύομαι ότι οι περισσότεροι πολιτικοί μας θα απέρριπταν λόγω ταμπού.

Είναι ωραίο να διαβάζεις συνέντευξή του εκεί μέσα και να τον ακούς να μιλά για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες. Και εύχεσαι να συμβαίνει συχνότερα και να θεωρείται τόσο φυσιολογικό όταν συμβαίνει, που να μην σχολιάζεται καν (όπως καλή ώρα στο συγκεκριμένο άρθρο).

Του αξίζει σίγουρα ένα μπράβο του Πρωθυπουργού μας, το οποίο όμως του το δίνεις με μισή καρδιά. Γιατί όσο κι αν προσπαθείς ν’ απομονώσεις την ωραία αυτή κίνηση απ’ τις υπόλοιπες επιλογές του, οι τελευταίες έρχονται μπροστά σου σαν ενοχλητικό σμήνος από μυγάκια και χαλούν την ατμόσφαιρα. Πώς να το χαρείς; Βλέπεις έναν άνθρωπο να υπερασπίζεται τους ομοφυλόφιλους και να μιλάει σ’ ένα δικό τους μέσο, βάζοντας στην άκρη την όποια προκατάληψη, κι απ’ την άλλη βλέπεις τον ίδιο άνθρωπο να έχει επιλέξει να συμπορεύεται μ’ ένα στρατό από Ανελίτες, αρκετοί απ’ τους οποίους κάνουν ακριβώς το αντίθετο.

Μόλις λίγες ώρες πριν, ο Κώστας Κατσίκης των ANEΛ δημιούργησε ρατσιστικό επεισόδιο στην Επιτροπή για τη ρατσιστική βία, αποχωρώντας επιδεικτικά μετά την ομιλία του δικηγόρου Σαμσιντίν Ιντρίσου, μέλους του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, όταν ο τελευταίος υποστήριξε ότι οι πρόσφυγες και μετανάστες δεν έχουν εμπιστοσύνη στις ελληνικές Αρχές επειδή δεν αποδίδεται δικαιοσύνη, όπως στη Μανωλάδα.

Ο ίδιος βουλευτής των ΑΝΕΛ παλαιότερα είχε πει τους ομοφυλόφιλους σεξουαλικά παρεκτρεπόμενους, ενώ μιαν άλλη φορά είχε αναρωτηθεί αν μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός και ένας ομοφυλόφιλος μπέι-μπι σίστερ. Δεν είναι η μοναδική περίπτωση βεβαίως μέσα στους ΑΝΕΛ. Η φιλοσοφία των ανθρώπων που τους απαρτίζουν, και με τους οποίους ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά, είναι πάνω-κάτω αυτή. Ας μην ξεχνάμε και το χαμό που έγινε πριν λίγους μήνες και με το Σύμφωνο Συμβίωσης.

Οι ΑΝΕΛ καταψήφισαν την εξομοίωση του συμφώνου ομόφυλων με τον γάμο, λέγοντας ότι κάτι τέτοιο νομιμοποιεί το τρίτο φύλο και διαμορφώνει μια κοινωνία χαλαρών ηθών.

Μπράβο λοιπόν στον κ. Τσίπρα για την πρωτοβουλία του, αλλά με επιφύλαξη και ερωτηματικό. Πώς γίνεται, ο ίδιος άνθρωπος, να υποστηρίζει την γκέι κοινότητα και να συγκυβερνά αυτόν τον τόπο με άτομα που την υποβιβάζουν; Η μια επιλογή κλωτσάει την άλλη. Είναι σαν να είσαι βίγκαν και να κανονίζεις έξοδο για φαΐ παρέα με κρεατοφάγους.

ΥΓ. Είμαστε πολύ πίσω πάντως. Συζητάμε μια συνέντευξη του κ. Τσίπρα σε περιοδικό για γκέι, λες και είναι κοσμοϊστορικό συμβάν. Φαντάσου να μας έλεγε ένας Πρωθυπουργός μας ότι είναι γκέι και ο σύντροφός του να φωτογραφιζόταν με τις συντρόφους αρχηγών κρατών, όπως έγινε με τον Ντεστενέ, τον άντρα του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου. Θα έβγαινε έκτακτο ανακοινωθέν στα κανάλια και θα παραμιλούσαμε όλοι στο δρόμο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News