490
| twitter

Γιώργο, τώρα πετάς τον Τσίπρα στον κάδο;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 18 Οκτωβρίου 2016, 11:00

Γιώργο, τώρα πετάς τον Τσίπρα στον κάδο;

Λίλα Σταμπούλογλου Λίλα Σταμπούλογλου 18 Οκτωβρίου 2016, 11:00

Στις αρχές Σεπτεμβρίου, η Κηφισίας και η Μεσογείων έγιναν λίγο πιο ασφαλείς. Κατάλαβα αμέσως τη διαφορά, αφού τις διασχίζω καθημερινά σαν οδηγός. Οι περισσότερες απ’ τις αφίσες που είχαν παράνομα αναρτηθεί πάνω στις κολώνες και τους στύλους κατά μήκος των οδών, δεν πολιορκούσαν πια την προσοχή μου απ’ το τιμόνι, είχαν αποκαθηλωθεί.

Στην κίνηση αυτή προέβη η Περιφέρεια Αττικής με πρωτοβουλία του Γιώργου Καραμέρου, αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα. Τον άκουσα ένα απόγευμα και στο ραδιόφωνο εκείνες τις μέρες, έλεγε για τη συγκεκριμένη κίνηση και καλούσε τους δήμους ν’ ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Επιτέλους, σκέφτηκα, κάποιος παίρνει μια πρωτοβουλία για την παράνομη αφισοκόλληση, επιτέλους κάποιος το κάνει θέμα. Και προσωπικά, μ’ αρέσει που ο Γιώργος Καραμέρος το κάνει και θέαμα, μέσω των social media.

Το βρήκα ευφυές που έβγαλε στο τουίτερ αυτή τη φωτογραφία, όπου ο ίδιος πετάει μια αφίσα απ’ το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στον κάδο ανακύκλωσης. Απλώς, θα έπρεπε να τη βγάλει πριν από το συνέδριο, εκεί θα είχε μεγαλύτερη αξία η κίνησή του.

Σαν εικόνα έχει μια δυναμική που ούτε χίλιες λέξεις δεν θα κατάφερναν να δημιουργήσουν. Eχει χιούμορ, έχει αμεσότητα και σου δημιουργεί ένα ωραίο συναίσθημα, μια ανακούφιση: βλέπεις κάποιον να πετάει στον κάδο μια αφίσα που έχει αναρτηθεί παράνομα και μπορεί να οδηγήσει σε ατυχήματα στην άσφαλτο, μπορεί να κοστίσει σε ανθρώπινες ζωές. Θα ευχόσουν πράγματι να βρεθεί κάποιος να την κατεβάσει απ’ την κολώνα και να τη στείλει στον κάδο, έτσι δεν είναι;

Η εικόνα σε θυμώνει κιόλας. Θα ήθελες τόσο πολύ αυτοί που σε κυβερνούν να σκέφτονται την ασφάλειά σου. Θα ήθελες τόσο πολύ να κατεβάζουν απ’ τους στύλους αφίσες παρανόμως και με το έτσι θέλω αναρτημένες. Δεν το κάνουν όμως. Αντιθέτως, είναι οι ίδιοι που προβαίνουν σε παράνομη αφισοκόλληση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να δεις ότι έχουν συνέδριο και στα παλιά τους τα παπούτσια αν χαζεύοντας το συνέδριό τους την ώρα που οδηγείς, στουκάρεις σε καμιά κολώνα.

Κι αν κάποιος κατέβαζε τις αφίσες του συνεδρίου τους, εκείνοι φρόντιζαν να τοποθετήσουν άλλες. Σου το λέω εγώ που ανεβοκατεβαίνω την Κηφισίας καθημερινά. Τη μια μέρα ο στύλος καθάριζε, την άλλη είχε ξανά έναν Τσίπρα πάνω του. Είχε έναν Τσίπρα που ατένιζε ατάραχος το σύμπαν πάνω απ’ τα κεφάλια των διερχόμενων οδηγών, οι οποίοι κάναμε προσπάθεια να μην τον κοιτάξουμε και να συνεχίσουμε να προσέχουμε το δρόμο μπροστά μας.

Γι’ αυτό σου λέω Γιώργο Καραμέρο, πολύ μου άρεσε η πρωτοβουλία σου να πετάξεις τις αφίσες του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ στον κάδο. Κι αν το έκανες και στο σωστό χρόνο και όχι κατόπιν εορτής, μα την Παναγία θα ερχόμουν κι εγώ εθελοντής να σε βοηθήσω. Αν μη τι άλλο, πρέπει να είναι και τρομερά χαλαρωτικό.

Υ.Γ.: Η αφίσα, σε έναν κόσμο που ζει πια καλωδιωμένος με το Internet, είναι τζάμπα κόπος. Και τζάμπα χαρτί. Τι τη βάζεις; Κάνε καλύτερα ένα event στο facebook, πιο πολλοί θα το μάθουν. Επιπλέον, δεν είναι αλήθεια υπερβολή να αφισοκολλάς το σύμπαν για ένα συνέδριο όπου περιμένεις δικούς σου συνέδρους; Τι παραπάνω σε πληροφορία θα τους προσφέρεις με τις αφίσες δηλαδή;