337
|

5+1 ερωτήσεις για τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Ιωάννα Μπλάτσου Ιωάννα Μπλάτσου 12 Ιουνίου 2014, 00:20

5+1 ερωτήσεις για τον Κωνσταντίνο Ρήγο

Ιωάννα Μπλάτσου Ιωάννα Μπλάτσου 12 Ιουνίου 2014, 00:20

Ποια η αφορμή για να δημιουργήσεις τη δική σου «Αρκαδία»;

Οι φωτιές στην Αρκαδική γη πριν από λίγα χρόνια, σε συνδυασμό με την οικολογική καταστροφή που δημιουργήθηκε, ήταν η αφορμή για να μπω σε μια δημιουργική διαδικασία σκέψης.

Το κάψιμο της Αρκαδίας ήταν για μένα μια πράξη συμβολική, που σήμαινε με έναν τρόπο το «κάψιμο» του Αρκαδικού ιδεώδους. Η αθωότητα, η ενατένιση, η φύση, ο έρωτας, είναι έννοιες που έπρεπε να τις πραγματευτώ ξανά.

Εσύ έχεις βρει τη δική σου «Αρκαδία»;

Η Αρκαδία είναι μια ουτοπία, ένα ταξίδι που δεν σταματά ποτέ, ένας τρόπος να ισορροπήσεις το έξω με το μέσα σου και να βρεις το εσωτερικό σου φως. Προσπαθώ καθημερινά.

Αν η «Αρκαδία» σου ήταν πίνακας ή μουσικό κομμάτι, ποιο θα ήταν;

Η αλήθεια είναι πως πια είναι δύσκολο να απομακρυνθώ από την Αρκαδία που ετοιμάζω -τα πάντα γυρίζουν γύρω από το σκοτεινό περιβάλλον της παράστασης. Αν ήταν μουσική θα ήταν το «O Solitude» του Henri Purcell, αν ήταν πίνακας θα ήταν η δημιουργία του Nicolas Pussin «ET IN ARCADIA EGO».

Τι θέλει, τελικά, ο άνθρωπος, εσύ εν προκειμένω, για να νιώσει, έστω για λίγο, ευτυχισμένος;

Να βρει μια ηρεμία που θα τον οδηγήσει στις σωστές αποφάσεις για τη ζωή του, αλλά και να έχει γύρω του ανθρώπους που μπορεί να αγαπά και να τον αγαπούν.

Ρομαντικός ή πραγματιστής αυτός που κυνηγά την ουτοπία-Αρκαδία του;

Ρομαντικός, με την έννοια που αντιμετωπίζει τον ρομαντισμό ο Μπάιρον.

Γιατί δεν χορεύεις πια -επαγγελματικά;

Μου είναι δύσκολο να είμαι μέσα και έξω από το έργο μου, με κούρασε ο ρόλος του εσωτερικού παρατηρητή. Στα έργα μου, υπάρχει μια μεγάλη εσωτερική και εξωτερική κινητικότητα και δυστυχώς δεν μπορώ τις ακολουθήσω και τις δύο με την ίδια επιτυχία πια. Σίγουρα, όμως, θα έρθει η ώρα που θα το ξανακάνω.

INFO: «Αρκαδία»: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ – Πειραιώς 260 (Αίθουσα Η), 16-17 Ιουνίου. Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: €20, €10 (φοιτ.), €15 (μειωμένο), €5 (Ανέργων, ΑμεΑ). Πώληση εισιτηρίων: www.greekfestival.gr,  210.3272000, εκδοτήρια του Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39 -εντός στοάς Πεσμαζόγλου και Πειραιώς 260), βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου & Ιανός, καταστήματα PUBLIC.

Δείτε εδώ το video της παράστασης

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News