540
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε παλαιότερη συνάντηση στο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός «άδειασε» εντυπωσιακά τον υφ. Αθλητισμού αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο! | SOOC

Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την απόφαση για θεατές στα γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/10/2020, 12:30
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Λευτέρη Αυγενάκη σε παλαιότερη συνάντηση στο Μαξίμου. Ο Πρωθυπουργός «άδειασε» εντυπωσιακά τον υφ. Αθλητισμού αλλά και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο!
|SOOC

Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την απόφαση για θεατές στα γήπεδα

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2020, 11:04
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 20/10/2020, 12:30

Δεκαπέντε ώρες. Τόσες επέζησε η απόφαση της κυβέρνησης και του υφ. Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη (εδώ) να επιστρέψουν σταδιακά και υπό όρους οι φίλαθλοι στους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Αυτό που είχε ανακοινώσει το βράδυ της Δευτέρας ο κ. Αυγενάκης, το πήρε πίσω το πρωί της Τρίτης ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε μια κίνηση που αποδεικνύει μεν την αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να διορθώνει λάθη, αλλά από την άλλη μαρτυρά ότι στο θέμα του κορονοϊού υπάρχει κάποιο έλλειμμα συντονισμού της κυβέρνησης.

Διότι το βράδυ της Δευτέρας η κυβέρνηση ανακοίνωνε –με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία προφανώς, δεν τολμά κανείς να σκεφτεί κάτι άλλο– τη σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα, αρχής γενομένης από τα ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, αλλά το επόμενο πρωί, η ίδια κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφασή της, επικαλούμενη επίσης την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 στη χώρα μας αλλά και αλλού.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι το πρωί της Τρίτης, ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας είχε βγει στον ΑΝΤ1 και εξηγούσε γιατί είναι σωστή η απόφαση για σταδιακό και υπό όρους άνοιγμα των εξεδρών στους φιλάθλους, περιγράφοντάς το ως επιστροφή στην κανονικότητα.

«Τα μέτρα που έχουν ληφθεί έχουν γίνει σε συνεννόηση με τις διεθνείς ομοσπονδίες, την UEFA. Είναι πολύ αυστηρά και έχουν πολύ σημαντικές κυρώσεις για όποιον δεν τηρεί τα μέτρα. Επίσης σε πολύ μεγάλο βαθμό είναι αριθμημένες οι θέσεις, ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο οποίος πηγαίνει εκεί, οπότε είναι πολύ πιο εύκολη και η ιχνηλάτηση αν υπάρχει κάποιο κρούσμα», είπε ο κ. Πέτσας.

Δύο ώρες μετά, η ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε:

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ανακαλείται η απόφαση για την παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες. Ο Πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη την αύξηση κρουσμάτων παντού στην Ευρώπη, κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί και στην Ελλάδα, έκρινε ότι η διεξαγωγή αγώνων, έστω και με λίγους φιλάθλους, τη στιγμή που απαιτείται η αποφυγή κάθε συγχρωτισμού και η αυστηρή τήρηση των υγειονομικών κανόνων, θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες.

Τι άλλαξε μέσα σε ένα βράδυ; Ισως αυτά που συζήτησε ο Πρωθυπουργός με τους επιδημιολόγους και τους φορείς της Θεσσαλονίκης, καθώς η πόλη βιώνει μια νέα έξαρση κρουσμάτων και σίγουρα το ματς της Πέμπτης του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με φιλάθλους –έστω και λίγους– θα ήταν μια αδικαιολόγητη απερισκεψία από την πλευρά της Πολιτείας. Αλλά από την άλλη γιατί να βγαίνει ο κ. Πέτσας και να υποστηρίζει το μέτρο, με τον Πρωθυπουργό να αποφασίζει να το ανακαλέσει;

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο

Αυτό το κυβερνητικό πηγαινέλα –το βράδυ ανοίγουν τα γήπεδα, το πρωί κλείνουν– έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία να ασκήσει αντιπολίτευση. Χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Αλέξανδρος Νικολαΐδης:

«Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί, υπερθεμάτιζε για την απόφαση του υφυπουργού Aθλητισμού κ. Αυγενάκη σχετικά με την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα εν μέσω πανδημίας. Δυο ώρες αργότερα ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε τελικά να αδειάσει πανηγυρικά και τον υφυπουργό του και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Αν θέλει να κάνει καψώνια στους υπουργούς του είναι δικαίωμά του. Το πρόβλημα όμως δεν είναι αυτό, αλλά ότι η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο με την πανδημία. Το αλαλούμ, οι καθημερινές παλινωδίες και οι κινήσεις πανικού έχουν οδηγήσει όχι μόνο στην δραματική αύξηση των κρουσμάτων αλλά και στην ολοένα και διογκούμενη δυσπιστία των πολιτών».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...