283
Αλλη μια μάχη για πιθανά σκάνδαλα στη βουλή | Nikos Libertas / SOOC

Οχι άλλο σκανδαλολογία

Αλέξανδρος Κριτσίκης 29 Νοεμβρίου 2017, 13:09
Αλλη μια μάχη για πιθανά σκάνδαλα στη βουλή
|Nikos Libertas / SOOC

Οχι άλλο σκανδαλολογία

Αλέξανδρος Κριτσίκης 29 Νοεμβρίου 2017, 13:09

Εδώ και πολύ καιρό το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης φαίνεται να απασχολούν οι συζητήσεις περί σκανδαλολογίας. Από τη μία βλέπουμε απαθείς να διεξάγεται συζήτηση στο κοινοβούλιο για την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και να διερευνάται το αν όντως υπήρχε ή όχι σκάνδαλο στην συγκεκριμένη προμήθεια με την αξιωματική αντιπολίτευση μάλιστα να σηκώνει ψηλά την υπόθεση. Από την άλλη στο κυβερνητικό στρατόπεδο προσπαθούν να απαντήσουν εκτοξεύοντας με τη σειρά τους κατηγορίες λάσπης. Συγκεκριμένα, βάζουν στο κάδρο για άλλη μια φορά την σύζυγο του κ. Μητσοτάκη και τις επιχειρηματικές της σχέσεις με επίδοξο μεσάζοντα τον κ. Σφακιανάκη.

Το ζητούμενο όμως είναι αυτό; Η μία ή η άλλη πλευρά να εκτοξεύουν «λάσπη» εκατέρωθεν; Το ζητούμενο είναι να μονοπωλεί την πολιτική ατζέντα τη δεδομένη χρονική στιγμή ο «λασποπόλεμος» η να διεξάγονται σοβαρές συζητήσεις για το μέλλον της οικονομίας; Το ότι η πολιτική ζωή έχει δηλητηριασθεί προ πολλού είναι γεγονός. Το θέμα όμως είναι ως πότε; Δεν μας έχει κουράσει όλη αυτή η άσκοπη αντιπαράθεση; Δεν θα έπρεπε να διεξάγονται συζητήσεις για το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας με προτάσεις και θέσεις; Του χρόνου είναι γνωστό πως βγαίνουμε σύμφωνα με τους κυβερνώντες από τα μνημόνια. Θα επιτύχουμε την πολυπόθητη ανάπτυξη, ώστε να είμαστε αυτάρκεις ή θα δανειστούμε εκ νέου, αν φυσικά μας το επιτρέψουν οι εταίροι μας; Θέματα όπως η ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη, η μείωση της φορολογίας θα έπρεπε να μας απασχολούν και να μας προβληματίζουν τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η έξοδος από την κρίση απαιτεί ενημέρωση και πληροφόρηση. Οχι λάσπη και αποπροσανατολισμό. Θα σταθεί το πολιτικό προσωπικό στο ύψος  των περιστάσεων ή για ακόμη μια φορά θα μας απογοητεύσει;


* Ο Αλέξανδρος Κριτσίκης είναι δικηγόρος                          

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News