Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της καραβίδας δεν καλύπτεται από άλλα υλικά ούτε «μπουκώνεται» με σάλτσες.
Έχουμε μια σύνθεση με πρωταγωνιστή ένα εκλεκτό υλικό, στην οποία ένα λαχταριστό ζυμαρικό παίζει ρόλο πολλαπλασιαστή της εμπειρίας.
Απολαύστε τη με ένα δροσερό, ανάλαφρο λευκό κρασί και νιώστε τη θαλασσινή αύρα στο τραπέζι σας.
Με την ίδια σάλτσα μπορείτε να κάνετε φρέσκες γαρίδες, αστακό ή κωλοχτύπα.
Extra tips επιτυχίας
- Δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο, γιατί χάνουν το άμυλό τους.
- Δεν λαδώνουμε τα ζυμαρικά μετά το βράσιμο γιατί δεν κολλάει επάνω τους η σάλτσα.
- Δεν παραβράζουμε τα θαλασσινά γιατί συρρικνώνονται και σκληραίνουν. Λίγα λεπτά είναι αρκετά.
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News