346
Στην επιστολή του αφεντικού του ΣΚΑΪ προβάλλονται έξι βασικά επιχειρήματα για να μην γίνει δεκτό το αίτημα μετατροπής του Mega σε κανάλι θεματικού περιεχομένου | Twitter

ΣΚΑΪ και Αλαφούζος ζητούν να κλείσει το Μega

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 11:30
Στην επιστολή του αφεντικού του ΣΚΑΪ προβάλλονται έξι βασικά επιχειρήματα για να μην γίνει δεκτό το αίτημα μετατροπής του Mega σε κανάλι θεματικού περιεχομένου
|Twitter

ΣΚΑΪ και Αλαφούζος ζητούν να κλείσει το Μega

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 11:30

Mε επιστολή του προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) η διοίκηση του ΣΚΑΪ ζητεί, ενόψει της εκδίκασης της υπόθεσης του Mega την επόμενη Τρίτη, να μην γίνει δεκτό το αίτημα των υπευθύνων του Μεγάλου Καναλιού για την μετατροπή του σε σταθμό θεματικού περιεχομένου.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θέτει ζήτημα αθέμιτου ανταγωνισμού από τη συνέχιση της λειτουργίας του Mega, χωρίς κανένα κόστος προγράμματος, υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί θεματικός, ενώ επικαλούμενος σχετικές δηλώσεις των μετόχων του καναλιού, σημειώνει ότι δεν πρόκειται να λάβουν μέρος σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος ΑΕ ούτε φυσικά και να αναλάβουν το κόστος διάσωσης του καναλιού.

Πιο αναλυτικά στην επιστολή του ΣΚΑΪ προβάλλονται έξι βασικά επιχειρήματα.

Αφενός καταγγέλλεται ότι έχει παρέλθει η προθεσμία των τριών μηνών που ορίζει ο νόμος από την προκήρυξη του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που αυτόματα σημαίνει ότι το Μega πρέπει να διακόψει την εκπομπή του δεδομένου ότι δεν συμμετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία.

Αλλά ακόμα και για να αλλάξει φυσιογνωμία (από ενημερωτικό σε θεματικό κανάλι)  θα έπρεπε να έχει κατατεθεί εμπρόθεσμα υπεύθυνη δήλωση στο ΕΣΡ, κάτι το οποίο δεν έγινε. Επιπρόσθετα, το μεταδιδόμενο πρόγραμμα του Mega, τονίζεται στην επιστολή, δεν ανήκει στην κατηγορία του θεματικού περιεχομένου, καθώς μεταδίδει μόνο επαναλήψεις παλαιότερων σειρών.

Σημειώνεται επίσης, ότι η Τηλέτυπος Α.Ε., σε όλες της τις προσφυγές, εμφανίζεται ως λειτουργούσα ενημερωτικό σταθμό και όχι θεματικό.

Στην επιστολή προς το ΕΣΡ γίνεται τέλος λογος για αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς, όπως επισημαίνεται, το Mega λειτουργεί χωρίς να τηρεί τις ελάχιστες προϋποθέσεις προγράμματος, ουσιαστικά δηλ. χωρίς κανένα κόστος προγράμματος.

Υπογραμμίζεται τέλος ότι είναι σαφής η πρόθεση των μετόχων του σταθμού να μην συμμετάσχουν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και να αναλάβουν το κόστος διάσωσής του, γι’ αυτό άλλωστε και δεν συμμετείχαν στην διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση αδειών.

Το ΕΣΡ έχει δώσει περιθώριο λίγων ημερών, μέχρι τις 12 Μαρτίου, στους εκπροσώπους του Μega Channel προκειμένου να καταθέσουν υπόμνημα με τις θέσεις τους για τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού ως θεματικού. Στις 13 Μαρτίου το Συμβούλιο συνεδριάζει για να αποφασίσει αν τελικά θα δοθεί εντολή να διακοπεί το σήμα του σταθμού ή θα συνεχίσει να εκπέμπει μέχρι να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις θεματικές άδειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...