190
Γιατροί στο Κεμπέκ αρνούνται τις μισθολογικές αυξήσεις | Newsweek

«Οχι άλλες αυξήσεις, παίρνουμε αρκετά!», λένε γιατροί… στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 09:43
Γιατροί στο Κεμπέκ αρνούνται τις μισθολογικές αυξήσεις
|Newsweek

«Οχι άλλες αυξήσεις, παίρνουμε αρκετά!», λένε γιατροί… στον Καναδά

Protagon Team Protagon Team 9 Μαρτίου 2018, 09:43

Εχουμε δει πολλά αιτήματα και διαμαρτυρίες για αυξήσεις στο μισθό του ιατρικού προσωπικού -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες. Ηλθε η ώρα να δούμε και ένα αίτημα να μην αυξηθούν και άλλο οι μισθοί.

Εκατοντάδες γιατροί μέχρι και φοιτητές ιατρικής στο Κεμπέκ του Καναδά υπογράφουν αίτημα να μην δοθούν σε αυτούς περισσότερα χρήματα αλλά να κατευθυνθούν στο νοσηλευτικό προσωπικό και τους ασθενείς, γράφει το Newsweek.

«Εμείς οι γιατροί στο Κεμπέκ που πιστεύουμε σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα, είμαστε αντίθετοι στις πρόσφατες αυξήσεις μισθών τις οποίες διαπραγματεύτηκαν οι ιατρικές ομοσπονδίες», γράφουν στην επιστολή τους που έχει συγκεντρώσει πάνω από 700 υπογραφές.

Πρόκειται για αυξήσεις «που σοκάρουν ακόμη περισσότερο γιατί οι νοσηλευτές, οι υπάλληλοι και οι άλλοι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ενώ οι ασθενείς ζουν με έλλειψη υπηρεσιών στις απαιτούμενες υπηρεσίες λόγω των δραστικών περικοπών τα τελευταία χρόνια».

Την ώρα που οι γιατροί υπογράφουν αιτήματα για ακύρωση των αυξήσεων, νοσηλεύτριες στον Καναδά προχωρούν σε διαμαρτυρίες για τις συνθήκες εργασίας. Σε αυτό έχουν την υποστήριξη του ιατρικού προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί και αυτό: Οι μέσες ετήσιες ακαθάριστες αποδοχές του γιατρού στον Καναδά έφταναν το 2016 τα 275.000 δολάρια Καναδά (περίπου 173.000 ευρώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...