381
|

Πρωτοβουλία Μαρινάκη για θεματικό Mega

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2018, 16:59

Πρωτοβουλία Μαρινάκη για θεματικό Mega

Protagon Team Protagon Team 4 Μαρτίου 2018, 16:59

Αίτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για τη διεκδίκηση άδειας θεματικής εμβέλειας καταθέτει τη Δευτέρα το MEGA.

Όπως γράφει η ιστοσελίδα typologies.gr, η απόφαση ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του καναλιού.

Είχε προηγηθεί επιστολή της  Αλτερ Έγκο ΑΕ -εταιρείας του Βαγγέλη Μαρινάκη- με την οποία ζητούσε να διεκδικήσει η Τηλέτυπος καθεστώς συνέχισης της λειτουργίας του σταθμού ενώπιον του ΕΣΡ διεκδικώντας και επισήμως άδεια θεματικής εμβέλειας, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του.

ALTER-EGO-MEGGA

Στην έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. του καναλιού αποφασίστηκε τελικά να υποβληθεί στο ΕΣΡ δήλωση μεταβολής της φυσιογνωμίας του προγράμματος του σταθμού από ενημερωτικό σε μη ενημερωτικό.

mega-esr

Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι του καναλιού, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, ενημερώθηκαν τυχαία για την έκτατη συνεδρίαση του δ.σ. της Τηλέτυπος Α.Ε. την Κυριακή.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους του Mega, o πρόεδρος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου διευκρίνισαν ότι αντικείμενο της συνεδρίασης δεν ήταν η προετοιμασία της πτώχευσης του καναλιού, κάτι που -όπως είπαν- δεν είναι στις προθέσεις των μετόχων, αλλά για να κατατεθεί τη Δευτέρα στο ΕΣΡ πρόταση για να ενταχθεί το Mega στην διαδικασία των θεματικών αδειών.

Αναλυτικά οι απαντήσεις που δόθηκαν στους εργαζομένους σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν:

  1. Στην ερώτησή μας, εάν μία τέτοια πρόταση είναι πλέον εκτός προθεσμιών, απάντησαν αρνητικά και ότι αναμένουν από το ΕΣΡ να την κάνει αποδεκτή.
  2. Ζητώντας τους διευκρινήσεις για αυτή την πρόταση και κατά πόσον θα συμπεριλαμβάνει το σύνολο των εργαζομένων, μας απάντησαν ότι θα μας ενημερώσουν μετά την κατάθεσή της, την Τρίτη από κάποιο μέλος που θα ορίσουν.
  3. Μας δήλωσαν ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για το σύνολο των δεδουλευμένων τους και επιφυλάχτηκαν να ερευνήσουν και να μας πουν την Τρίτη γιατί έγινε επιλεκτική πληρωμή ορισμένων εργαζομένων με μισθούς δύο μηνών.
  4. Μας είπαν ότι εκπροσωπούν δύο μετόχους, Βαρδινογιάννη και Μαρινάκη, καθώς ο τρίτος μέτοχος «βρίσκεται μακριά από την υπόθεση Mega» (σ.σ. Σαββίδης).
  5. Δήλωσαν ακόμα ότι η σημερινή συνεδρίαση τους ήταν αποτέλεσμα της επιθυμίας των μετόχων. Επίσης ότι δεν έχουν καμία επικοινωνία με τις δανείστριες τράπεζες.
  6. Στις επίμονες ερωτήσεις των εργαζομένων για την παντελή έλλειψη φυσικής παρουσίας της διοίκησης επί τόσους μήνες, όταν οι εργαζόμενοι δούλευαν απλήρωτοι, αντιμετωπίζοντας τεράστια προβλήματα επιβίωσης, μας απάντησαν ότι «σήμερα γίνεται μία νέα αρχή και ότι θα βρίσκονται πλέον κοντά μας».

 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...