215
|

Σκαθάρι,ο μεγαλύτερος δραπέτης στη Φύση

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 08:20

Σκαθάρι,ο μεγαλύτερος δραπέτης στη Φύση

Protagon Team Protagon Team 8 Φεβρουαρίου 2018, 08:20

Ηταν γνωστό ότι τα σκαθάρια της οικογένειας caridae που αποτελούνται από περίπου 500 είδη όταν απειλούνται εκτοξεύουν ένα υγρό που αποτρέπει τον επικίνδυνο εχθρό. Αν δεν τα καταφέρουν κάνουν δεύτερη εκτόξευση με δύο διαφορετικά υγρά και αν πάλι αποτύχουν μια τρίτη με τρία υγρά δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που σίγουρα εξουδετερώνει τον αντίπαλο. Για αυτό και τα σκαθάρια αυτά τα έχουν ονομάσει «σκαθάρια βομβαρδιστές».

Δείτε το βίντεο της εντυπωσιακής απόδρασης του σκαθαριού από το στομάχι του βατράχου:

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Kobe στην Ιαπωνία διαπίστωσαν ότι ένα από αυτά τα είδη σκαθαριών είναι ο απόλυτος μαχητής της επιβίωσης στην Φύση αλλά και ο μετρ της απόδρασης. Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν ανακάλυψαν ότι το σκαθάρι αυτό μπορεί να παραμένει ζωντανό μέσα στο στομάχι του ζώου που θα το καταπιεί. Κάποια στιγμή το σκαθάρι εκκρίνει τοξικές ουσίες που υποχρεώνουν το ζώο που το κατάπιε να κάνει εμετό και να το απελευθερώσει!

Οπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Guardian oι ερευνητές πραγματοποίησαν πειράματα με βατράχους και όπως διαπιστώθηκε κάποια σκαθάρια κατάφεραν να επιβιώσουν 15 λεπτά στο στομάχι του βατράχου μέχρι να ενεργοποιηθεί ο τοξικός μηχανισμός και να… οδηγηθούν στην ελευθερία. Υπήρξαν όμως και σκαθάρια που κατάφεραν να επιβιώσουν και να αποδράσουν δύο ολόκληρες ώρες αφότου βρέθηκαν στο στομάχι του βατράχου! Μάλιστα οι ερευνητές κατέγραψαν μια τέτοια απόδραση σε βίντεο.