769
Το χρυσό αυτοκίνητο του γιου του πρώην βασιλιά Αμπντουλάχ και πρώην κυβερνήτη του Ριάντ, πρίγκιπα Τούρκι μπιν Αμπντουλάχ ως αξιοθέατο και ευκαιρία για selfies | Twitter

Sex, drugs και (υποκριτικές) κελεμπίες

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2019, 22:28
Το χρυσό αυτοκίνητο του γιου του πρώην βασιλιά Αμπντουλάχ και πρώην κυβερνήτη του Ριάντ, πρίγκιπα Τούρκι μπιν Αμπντουλάχ ως αξιοθέατο και ευκαιρία για selfies
|Twitter

Sex, drugs και (υποκριτικές) κελεμπίες

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουλίου 2019, 22:28

Ο,τι λάμπει δεν είναι χρυσός. Εκτός αν πρόκειται για τα υπάρχοντα κάποιου ζάπλουτου σεΐχη. Ο αιφνίδιος θάνατος του φωτογενούς Χαλίντ μπιν Αλ Κασίμι ύστερα από μία βραδιά ακολασίας στο Λονδίνο, φέρνει στο προσκήνιο τον οργιαστικό τρόπο ζωής των ισχυρών της αραβικής χερσονήσου.

Αυτοκίνητα φτιαγμένα από χρυσό, καλλονές έτοιμες να ικανοποιήσουν κάθε φαντασίωση -πάντα με το αζημίωτο-, ωκεανοί από ουίσκι και χιλιόμετρα από ηρωίνη και κοκαΐνη. Τα σχόλια που ακολούθησαν την είδηση του συγκεκριμένου θανάτου, ήταν πάνω κάτω τα ίδια: τι τρέχει με τους Αραβες; Γιατί επιμένουν να επιβεβαιώνουν το στερεότυπο ότι όποιος τα έχει όλα, τελικά δεν ξέρει τι να τα κάνει και καταλήγει να τα τινάξει όλα στον αέρα μέσα σε μια νύχτα;

Οπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της Corriere della Sera, η κατάρα των σεΐχηδων χτύπησε για ακόμη μία φορά, φρεσκάροντας τη μνήμη μας με πολλές ιστορίες από το όχι και τόσο μακρινό παρελθόν. Ο 39χρονος Χαλίντ εντοπίστηκε νεκρός από το υπηρετικό προσωπικό στο υπερπολυτελές διαμέρισμά του, στο πανάκριβο Νάιτσμπριτζ του Λονδίνου. Ο δευτερότοκος γιος και διάδοχος του σουλτάνου Μοχάμεντ Αλ Κασίμι, του σεΐχη που κυβερνά ένα από τα επτά Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, κηδεύτηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουλίου 2019 στη Σάρτζα, τρίτη μεγαλύτερη πόλη των ΗΑΕ και πρωτεύουσα του ομώνυμου εμιράτου.

Ο Χαλίντ Αλ Κασίμι βγάζει σέλφι στο Λονδίνο (Instagram)

Τα βρετανικά ταμπλόιντ δεν έκαναν τη χάρη να κρατήσουν τη σιωπή τους και άρχισαν να αποκαλύπτουν πολλά στοιχεία για το μοιραίο τελευταίο βράδυ. Ο Χαλίντ βρέθηκε αναίσθητος  μπρούμυτα στο πάτωμα ενώ δίπλα του υπήρχαν υπολείμματα απαγορευμένων ουσιών. Φαίνεται πως ο Χαλίντ Αλ Κασίμι είχε την ίδια τραγική μοίρα με τον μεγαλύτερο αδελφό του, τον Μοχάμεντ, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή το 1999 από υπερβολική δόση ηρωίνης, επίσης στη Βρετανία, σε κατοικία της οικογένειας Κασίμι στο Σάσεξ, μετά το τέλος μιας γιορτής.

Ενώ λοιπόν τα αντίστοιχα σκάνδαλα με πρωταγωνιστές ευρωπαίους μεγιστάνες και γαλαζοαίματους τείνουν να εκλείψουν, όλα τα φώτα όταν πρόκειται για τέτοια περιστατικά είναι πλέον στραμμένα στην Ανατολή. Οι πρωταγωνιστές των σκανδαλοθηρικών περιοδικών που διψούν για «ήρωες» εθισμένους στις ουσίες προέρχονται από την Αραβία.

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός ότι πριν από τον αναπάντεχο θάνατο του Χαλίντ, το ζήτημα που απασχολούσε την υψηλή αραβική κοινωνία του Λονδίνου ήταν η επεισοδιακή φυγή της πριγκίπισσας Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν. Η 45χρονη κόρη του εκλιπόντος βασιλιά της Ιορδανίας Χουσεΐν και αδερφή του νυν βασιλιά της χώρας Αμπντάλα, είχε να εμφανιστεί δημοσίως από την 20ή Μαΐου 2019, ενώ είχε μάλιστα απενεργοποιήσει τους λογαριασμούς της στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον περασμένο Φεβρουάριο.

H πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν μαζί με τον σύζυγο και την κόρη της, το 2016 (HRH Princess Haya Bint Al Hussein/Facebook)

Η θύελλα ξέσπασε και όλα έμοιαζαν με αστυνομικό θρίλερ. Το μυστήριο τελικά λύθηκε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πριγκίπισσα Χάγια αποφάσισε να εγκαταλείψει τη συζυγική εστία, παίρνοντας μαζί της το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50 εκατ. δολαρίων και τα δύο παιδιά τους, ηλικίας επτά και έντεκα ετών. Κατέφυγε αρχικά στη Γερμανία, με τη βοήθεια ενός γερμανού διπλωμάτη, και παρά τις ισχυρές πιέσεις του σεΐχη, οι Αρχές της χώρας αρνήθηκαν να την οδηγήσουν πίσω στην πατρίδα της.

Σήμερα η πριγκίπισσα Χάγια Μπιντ Αλ Χουσεΐν βρίσκεται κατά πάσα πιθανότητα στο Λονδίνο, όπου φέρεται να έχει καταθέσει αίτηση χορήγησης πολιτικού ασύλου ενώ ο πρώην σύζυγός της εμφανίζεται πρόθυμος να συναινέσει στο διαζύγιο, με την προϋπόθεση ότι τα δύο παιδιά τους θα επιστρέψουν πίσω στο Ντουμπάι. Εκείνη αρνείται να υποκύψει σε κάτι τέτοιο και τον λόγο έχει τώρα η βρετανική Δικαιοσύνη. Με άλλα λόγια, από αστυνομικό, μετατρέπεται πλέον σε δικαστικό θρίλερ.

Δεν ήταν όμως η μόνη πριγκίπισσα με τάσεις φυγής. Αρκετούς μήνες πριν από την πριγκίπισσα Χάγια από το Ντουμπάι αποπειράθηκε να δραπετεύσει και η 33χρονη Λατίφα, μία από τις κόρες του σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Με μέσο διαφυγής το γιοτ ενός φίλου της από τη Γαλλία, αποφάσισε να μεταβεί στην Ινδία και από εκεί στην Αμερική. Συνελήφθη, ωστόσο, από τα μέλη μιας επίλεκτης στρατιωτικής ομάδας του Ντουμπάι, ανοιχτά των ινδικών ακτών και μεταφέρθηκε πίσω παρά τη θέλησή της. Η τύχη της έκτοτε αγνοείται.

Καρέ από το βίντεο που είχε ανεβάσει η πριγκίπισσα Λατίφα, όπου κατήγγειλε τον πατέρα της

Η εξίσωση είναι απλή: οι άνδρες επιδίδονται συνήθως στις αυτοκαταστροφικές καταχρήσεις και οι γυναίκες, ακόμη και εκείνες που ζουν μέσα σε αντίστοιχη χλιδή, πασχίζουν να βρουν έναν τρόπο να δραπετεύσουν. Εκείνοι, το κάνουν μέσα από τον απατηλό και θανατηφόρο κόσμο των ουσιών. Εκείνες, πιο πρακτικές και μαχητικές, με τη βοήθεια κάποιου γιοτ. Τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία. Κλισέ μεν, αλλά τελικά, πολύ εύστοχο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...