392
Μικρό σκυλί, μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας με το άλλο φύλο | Shuttestock

Πώς μετράει στις γυναίκες το μέγεθος του σκύλου που έχει ένας άντρας

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 13:00
Μικρό σκυλί, μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας με το άλλο φύλο
|Shuttestock

Πώς μετράει στις γυναίκες το μέγεθος του σκύλου που έχει ένας άντρας

Protagon Team Protagon Team 11 Αυγούστου 2022, 13:00

Ενα χαριτωμένο σκυλάκι στα χέρια ενός άνδρα πάντα τραβάει τα βλέμματα των γυναικών και αποτελεί αφορμή για γνωριμία. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με ένα άγριο ή μυώδες σκυλί.

Τώρα, επιστήμονες ανέλυσαν τη συμπεριφορά των γυναικών απέναντι στους άνδρες που κυκλοφορούν παρέα με τον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου και επιχείρησαν να εξηγήσουν τις αντιδράσεις τους.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει η βρετανική Telegraph, όσο μικρότερος είναι ο σκύλος, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχει μία γυναίκα να έρθει σε επαφή με το αφεντικό του, καθώς με τον τρόπο αυτό αισθάνεται ότι είναι πιο ασφαλής, δεν απειλείται και έχει τον έλεγχο.

Στο πλαίσιο της μελέτης, ειδικοί από το Πανεπιστήμιο της Χαέν στην Ισπανία έδειξαν σε 300 εθελόντριες φωτογραφίες ανδρών και γυναικών, που είναι είτε μόνοι τους είτε με ένα μικρού ή μεσαίου μέγεθος σκύλο.

Οι μεγάλοι σε μέγεθος σκύλοι έχει ήδη αποδειχθεί από έρευνα ότι προκαλούν αίσθημα φόβου στους ανθρώπους και οι ερευνητές ήθελαν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει διαφορά μεταξύ μεσαίων και μικρόσωμων σκύλων.

Επιπλέον, οι σκύλοι που συμμετείχαν στη μελέτη, ήταν όλοι ενήλικες, διότι τα κουτάβια σε όποια ράτσα και αν ανήκουν, είναι συμπαθητικά σε όλους, όπως υπογράμμισαν οι ειδικοί στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Veterinary Behavior, όπου και δημοσιεύτηκε η μελέτη τους.

Οι επιστήμονες ζήτησαν από τις γυναίκες να φανταστούν ότι ήταν μόνες στον δρόμο και ένας άνδρας με ή χωρίς σκύλο που έβλεπαν σε φωτογραφία, κατευθυνόταν προς το μέρος τους. Σε κάθε φωτογραφία που έβλεπαν, έβαζαν και μία βαθμολογία, ανάλογα με το πώς αισθάνονταν.

Από τις απαντήσεις τους φάνηκε ότι όσο πιο μικρό σε μέγεθος ήταν το σκυλί, τόσο πιο άνετα αισθάνονταν με το αφεντικό τους.

Μάλιστα, το πείραμα έγινε και με γνωστούς ηθοποιούς και όπως φάνηκε, όταν κάποιος από αυτούς κρατούσε μικρόσωμο σκύλο στην φωτογραφία, είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τη συμπάθεια της εθελόντριας που συμμετείχε στη μελέτη, ακόμη και αν ήταν γνωστός από τον κινηματογράφο ή την τηλεόραση.

«Οταν οι ηθοποιοί συνόδευαν μικρό ή μεσαίου μεγέθους σκύλο, προκαλούσαν περισσότερες θετικές αντιδράσεις από ό,τι όταν ήταν μόνοι τους στις φωτογραφίες», είπαν οι επιστήμονες.

«Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι σημαντικά, διότι δείχνουν πώς ένας σκύλος μπορεί να επηρεάσει τη συναισθηματική αντίδραση και την αίσθηση ασφάλειας που προκαλεί κάποιος άγνωστος σε μία γυναίκα», υπογραμμίζεται στη μελέτη.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τους ειδικούς, ότι ένας άνδρας μπρουτάλ, αν σκέφτεται να πάρει σκύλο, καλό θα ήταν να επιλέξει μικρόσωμο κατοικίδιο, καθώς θα του δώσει περισσότερες ευκαιρίες για να κάνει νέες γνωριμίες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News