425
Δωμάτια με θέα... το άπειρο | The Gateway Foundation

Ετοιμάζουν το πρώτο ξενοδοχείο στο Διάστημα – πόσο θα κοστίζει το δωμάτιο;

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2019, 23:00
Δωμάτια με θέα... το άπειρο
|The Gateway Foundation

Ετοιμάζουν το πρώτο ξενοδοχείο στο Διάστημα – πόσο θα κοστίζει το δωμάτιο;

Protagon Team Protagon Team 14 Σεπτεμβρίου 2019, 23:00

Σε έξι χρόνια από τώρα ίσως να μπορείτε, αν διαθέτετε το απαιτούμενο βαλάντιο, να περάσετε την νύχτα σας σε ένα ξενοδοχείο όχι επίγειο, αλλά διαστημικό.

Το Getaway Foundation, μια ακόμη από τις αμερικανικές εταιρείες που πλέον στοχεύουν αποκλειστικά στον «διαστημικό τουρισμό» για χοντρά πορτοφόλια, ανακοίνωσε τα σχέδια του για την κατασκευή του πρώτου διαστημικού ξενοδοχείου στον κόσμο, με σκοπό να φιλοξενεί έως και 100 τουρίστες την εβδομάδα μέχρι το 2025.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο διαστημικός αυτός σταθμός ονομάζεται Von Braun και πήρε το όνομα του από τον γερμανό επιστήμονα Βέρνερ φον Μπράουν, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με το ναζιστικό κόμμα στις αρχές της καριέρας του, στη συνέχεια ανέπτυξε τον περίφημο πύραυλο V2 (Vergeltungswaffe 2), ενώ αργότερα, μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, μετέβη στις ΗΠΑ και έγινε διευθυντής του Marshall Space Flight Center της NASA.

Σχεδιαστής του διαστημικού σταθμού είναι ο Tιμ Αλατορ, ο οποίος πρόσφατα αποκάλυψε πολλά στοιχεία σχετικά με την κατασκευή του.

Το ξενοδοχείο, που θα θυμίζει τροχό και θα έχει διάμετρο 190 μέτρα, θα διαθέτει τεχνολογία τεχνητής βαρύτητας, η οποία θα επιτρέπει στους επισκέπτες να ζουν και να κινούνται όπως ακριβώς στη Γη χωρίς να ανησυχούν αν τα προσωπικά τους αντικείμενα θα… ίπτανται.

Ο σταθμός/ξενοδοχείο θα συναρμολογηθεί επί τόπου από ρομπότ και drones και θα χρησιμοποιεί την υπάρχουσα τεχνολογία που χρησιμοποιείται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS).

Γύρω από τον τροχό, σε τρία καταστρώματα, θα συνδεθούν 24 επιμέρους τμήματα με ιδιωτικές κατοικίες, δωμάτια ξενοδοχείου και ξεχωριστά διαμερίσματα για το πλήρωμα του σταθμού, παρέχοντας καταλύματα συνολικά σε περίπου 400 άτομα, χωρίς φυσικά ακόμη να έχουν ανακοινωθεί τιμές διανυκτέρευσης, αλλά φυσικά εννοείται πως θα είναι εξαιρετικά «τσουχτερές».

Πολλές ενότητες θα πωλούνται επίσης σε κυβερνήσεις που επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν ως ερευνητικά κέντρα.

Ο Aλατορ συνέκρινε το ξενοδοχείο με ένα κρουαζιερόπλοιο λέγοντας πως «θα έχει πολλά από τα πράγματα που συναντάτε σε αυτά, όπως εστιατόρια, μπαρ, μουσικές συναυλίες, κινηματογραφικές προβολές και εκπαιδευτικά σεμινάρια».

Όσον αφορά στο εσωτερικό του ξενοδοχείου, αυτό θα είναι απόλυτα μινιμαλιστικό, ακολουθώντας την ελαφρώς αποστειρωμένη αισθητική της ταινίας «2001: Oδύσσεια του Διαστήματος» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

Απώτερος σκοπός των σχεδιαστών του ξενοδοχείου είναι να δημιουργήσουν ένα αληθινά διαστημικό χώρο που θα προκαλεί την αίσθηση απομάκρυνσης από οτιδήποτε γνώριμο και γήινο.

Το Gateway Foundation, σε ανακοίνωσή του ευελπιστεί πως «σε σχετικά μικρό διάστημα από την στιγμή που θα ανοίξει τις πόρτες του το ξενοδοχείο, το κοινό θα ανταποκριθεί θετικά, γνωρίζοντας όλο και πιο καλά την απόλυτη διαστημική εμπειρία».