552
Μία από τις δύο βίλες όπου γυρίζεται το «Are you the one?» | TVNOW

Τολμηρό ριάλιτι διχάζει την Πάρο!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2021, 14:31
Μία από τις δύο βίλες όπου γυρίζεται το «Are you the one?»
|TVNOW

Τολμηρό ριάλιτι διχάζει την Πάρο!

Protagon Team Protagon Team 30 Μαΐου 2021, 14:31

Ως «μεγάλη ευκαιρία για προβολή της Πάρου» αντιμετωπίζει ο Σπύρος Καπράλος, πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το γερμανικό τηλεοπτικό ριάλιτι «Αre You the One?» για το οποίο έχει ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων από μερίδα των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ κάνουν λόγο για «σοφτ πορνό» και «παρατεταμένο σεξουαλικό όργιο», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας protothema.gr.

«Το “Are You the One?” είναι το αντίστοιχο “Survivor” από άποψη τηλεθέασης. Μονοπωλεί το ενδιαφέρον των Γερμανών τηλεθεατών. Δεν νομίζω ότι η παραγωγή δημιουργεί προβλήματα σε κατοίκους του νησιού ή σε ενοίκους της περιοχής. Αντιθέτως, το νησί ζει από αυτή την παραγωγή. Διακόσια και πλέον άτομα που εργάζονται για το σόου έχουν νοικιάσει σπίτια, τρώνε στα εστιατόρια του νησιού και είναι η δεύτερη χρονιά που συμβαίνει αυτό», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΟΕ, στη βίλα του οποίου, στην περιοχή του Φάραγγα, γυρίζεται το εν λόγω σόου.

Το απόλυτο αιγαιοπελαγίτικο στυλ της έπαυλης προφανώς έπαιξε ρόλο στην απόφαση της παραγωγού εταιρίας

«Οι ομορφιές της Πάρου προβάλλονται σε μια ζώνη υψηλής τηλεθέασης στη Γερμανία, καθώς περιλαμβάνονται γυρίσματα σε παραλίες και άλλα χαρακτηριστικά σημεία του νησιού. Για εμάς είναι η δεύτερη σεζόν του ριάλιτι, το δεύτερο καλοκαίρι που τους παραχωρούμε το σπίτι μας και όλα κυλούν ομαλά», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει ο κ. Καπράλος. Διότι υπάρχει κι άλλη μία η οποία περιγράφεται σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Faraggas IKE, διαχειρίστρια επιχείρηση γειτονικής πολυτελούς βίλας.

Νέοι και νέες από τη Γερμανία απολαμβάνουν τον ήλιο του Αιγαίου στην Πάρο. Οι καταγγελίες, ωστόσο, προκαλούν ερωτηματικά για την… σεμνότητα του ριάλιτι

Η Faraggas IKE κάνει λόγο για «παράνομο καταυλισμό» την εγκατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη βίλα για τις ανάγκες των γυρισμάτων, ενώ χαρακτηρίζει το «Are You the One?» ως «τηλεοπτικό προϊόν (reality show) υποβαθμισμένης ποιοτικής απόψεως με έντονο σεξουαλικό περιεχόμενο, που απευθύνεται προφανώς στα κατωτέρα ένστικτα του τηλεοπτικού κοινού. Συμμετέχουν νεαρά ανύπαντρα άτομα, δέκα άνδρες και δέκα γυναίκες, οι οποίοι συμβιώνουν σε κοινή κατοικία με σκοπό να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις».

Νεαρές συμμετέχουσες στο τηλεοπτικό σόου «Are you the one?» που γυρίζεται στην Πάρο

Στην περιοχή, πάντα σύμφωνα με την ίδια πλευρά, κινούνται διαρκώς περί τα 200 άτομα, για τις αναγκες των γυρισμάτων, γίνεται λόγος για ηχορύπανση από μηχανήματα, drones, ηχεία μέχρι και… κομπρεσέρ! «Η ηρεμία και η χαλάρωση που προσέφερε μέχρι πρότινος η κατοικία μας στους επισκέπτες έχει μετατραπεί πλέον σε εφιάλτη», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά εκείνοι που αντιδρούν. Το διά ταύτα; Συνεχείς ακυρώσεις κρατήσεων για τη «Secret Garden House», την βιοκλιματική έπαυλη την οποία διαθέτει προς ενοικίαση (σε τιμές από 600 έως 1.600 ευρώ την ημέρα ) η Faraggas IKE.

Η έπαυλη «Secret Garden House», οι διαχειριστές της οποίας προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

Ωστόσο, πληροφορίες που το protothema.gr συνέλλεξε από την τοπική κοινωνία της Πάρου, αναφέρουν ότι στη διεξαγωγή των γυρισμάτων για τις ανάγκες του ριάλιτι αντιδρούν κατά κύριο λόγο ιδιοκτήτες κατοικιών οι οποίες δεν επιλέχθηκαν από την παραγωγή. Τα μισθώματα γι’ αυτές τις χρήσεις είναι πολύ υψηλά και αφορούν σε ολόκληρη την καλοκαιρινή σεζόν, εξασφαλίζοντας μεγάλο και σταθερό εισόδημα για τον εκάστοτε ιδιοκτήτη.

Τον λόγο, πλέον, έχει το Ειρηνοδικείο Πάρου, το οποίο έχει ήδη ασχοληθεί με την υπόθεση…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News