599
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ σηκώνει το ποτήρι του έχοντας πλάι του τη σύζυγό του | Keystone/Getty Images/Ideal Images

Τα 10 πιο γερά ποτήρια όλων των εποχών και οι ιστορίες τους

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 09:44
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ουίνστον Τσόρτσιλ σηκώνει το ποτήρι του έχοντας πλάι του τη σύζυγό του
|Keystone/Getty Images/Ideal Images

Τα 10 πιο γερά ποτήρια όλων των εποχών και οι ιστορίες τους

Protagon Team Protagon Team 28 Απριλίου 2016, 09:44

Αναρίθμητα είναι τα ανέκδοτα, τα παραλειπόμενα και οι διηγήσεις σχετικά με τους μεγάλους πότες της Ιστορίας.

Με βάση όλα αυτά, ο Σιν Μπρόσγουελ συνέταξε για το ozy.com τη λίστα που ακολουθεί, με τα 10 μεγαλύτερα ποτήρια όλων των εποχών κατά τη δική του εκτίμηση.

Απολαύστε την, μαζί με τα παραλειπόμενα που τη συνοδεύουν…

10. Η Βασιλομήτωρ

Οι κακές γλώσσες λένε πως η αείμνηστη μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια της αν δεν κατανάλωνε τουλάχιστον ένα μπουκάλι τζιν την ημέρα. Εζησε ως τα 102 της.

9. Γουίλιαμ Φώκνερ

GettyImages-2559179
Hulton Archive/Getty Images/ Ideal Images

«Ο πολιτισμός ξεκινάει με την απόσταξη του αλκοόλ» συνήθιζε να δηλώνει ο μεγάλος αμερικανός μυθιστοριογράφος. Συνήθως ο Φώκνερ έγραφε νύχτα και ένιωθε εξαιρετικά άβολα αν δεν υπήρχε δίπλα του ένα μπουκάλι ουίσκι.

8. Μπέτυ Ντέιβις

GettyImages-3309272
Keystone/Getty Images/Ideal images

Επτά δεκαετίες διήρκεσε η καριέρα της μεγάλης αυτής κυρίας του κινηματογράφου, που ήταν γνωστή για την έντονη προσωπικότητά της αλλά και για τη μεγάλη αδυναμία της στο ποτό.

7. Γ.Σ. Φίλντς

Ο περίφημος κωμικός της δεκαετίας του ’30 συνήθιζε να κουβαλάει μαζί του στα γυρίσματα ένα μπουκάλι μαρτίνι, που για ευνόητους λόγους το είχε βαφτίσει «λεμονάδα». Κάποιος συνάδελφός του, για να τον πειράξει, γέμισε το μπουκάλι με αληθινή λεμονάδα, οπότε ο Φίλντς, κατακόκκινος από θυμό, άρχισε να ωρύεται: «Ποιος γελοίος έβαλε λεμονάδα στη… λεμονάδα μου;

6. Μέγας Αλέξανδρος

Εκτός από το σύντροφό του Κλείτο, που σκότωσε μεθυσμένος στη διάρκεια ενός συμποσίου, λέγεται πως ο μεγαλύτερος στρατηλάτης όλων των εποχών, ευθύνεται για την πυρκαγιά που αποτέφρωσε το Παλάτι του Δαρείου στην Περσέπολη, το 330 π.Χ., ύστερα από μια οργιώδη οινοποσία.

5. Ντόροθι Πάρκερ

GettyImages-2634246

«Ακόμα ένα ποτάκι και θα με βρίσκατε στο κρεβάτι του οικοδεσπότη» ομολόγησε σε ένα πάρτι η περίφημη για την ειρωνική της διάθεση αμερικανίδα συγγραφέας. Ηταν, μάλιστα, κοινό μυστικό πως στη δεκαετία του ’20 η Πάρκερ μπορούσε να κατατροπώσει στο ποτό τους περισσότερους από τους ομοτράπεζούς της -γυναίκες ή άντρες, αδιάφορο- στα σαλόνια της Νέας Υόρκης.

4. Φρανκ Σινάτρα

GettyImages-3136269
Ο Φρανκ Σινάτρα στα δεξιά με τον Ντιν Μάρτιν και τον Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ σε κλαμπ του Χόλιγουντ εν έτει 1961 (Express/Getty Images/ Ideal Images).

Ο γαλανομάτης σταρ και τραγουδιστής δεν αποχωριζόταν ποτέ και πουθενά το μπέρμπον του. Μάλιστα, τα παιδιά του τον έθαψαν βάζοντας ένα μπουκάλι Τζακ Ντάνιελς στην τσέπη του σακακιού του στο φέρετρο.

3. Ερνεστ Χέμινγουεϊ

«Ενας άντρας πρακτικά δεν υφίσταται παρά μόνο όταν είναι τύφλα στο μεθύσι» συνήθιζε να λέει ο Χέμινγουεϊ. Οταν ο γιατρός του τού συνέστησε να περιορίσει το ποτό, δήλωσε πώς το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να ελαττώσει σε τρία τα ουίσκι που έπινε πριν το φαγητό. Δεν τα κατάφερε. Οπως δεν κατάφερε να ελαττώσει και το τζιν με το πρωινό του αλλά και το αψέντι, τη βότκα και το κρασί που κατανάλωνε στη διάρκεια της ημέρας.

2. Ουίνστον Τσόρτσιλ

GettyImages-3239236
Fox Photos/Getty Images/Ideal Images

Ρέκτης του ουίσκι ήταν και ο μεγάλος βρετανός πρωθυπουργός, αν και κατά τη διάρκεια των γευμάτων προτιμούσε μπράντι ή σαμπάνια. «Εχω αποκομίσει από το αλκοόλ πολύ περισσότερα απ’ ό,τι έχει αποκομίσει το αλκοόλ από εμένα» συνήθιζε να λέει στους φίλους του χαριτολογώντας.

1. Μπόρις Γέλτσιν

Αν και είναι αδύνατον να βρεθεί ρώσος ηγέτης που να μην αγαπούσε παθιασμένα το αλκοόλ, ο Γέλτσιν τους ξεπερνούσε όλους. Ακόμη και δημοσίως εμφανιζόταν τύφλα στο μεθύσι, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που σε ένα επεισόδιο των τηλεοπτικών Simpson η συσκευή ανίχνευσης οινοπνεύματος στο αίμα να έχει σαν ανώτατο βαθμό μέθης την ένδειξη «Γέλτσιν»!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...