286
Αναζητούνται ήδη οι τολμηροί που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαστημικού κενού. Απαιτούμενα προσόντα: γερός τραπεζικός λογαριασμός και εξαιρετική φυσική κατάσταση | NASA

Η Ρωσία καλεί κροίσους σε διαστημικούς περιπάτους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 08:30
Αναζητούνται ήδη οι τολμηροί που θέλουν να βιώσουν την εμπειρία του διαστημικού κενού. Απαιτούμενα προσόντα: γερός τραπεζικός λογαριασμός και εξαιρετική φυσική κατάσταση
|NASA

Η Ρωσία καλεί κροίσους σε διαστημικούς περιπάτους

Protagon Team Protagon Team 27 Ιουνίου 2020, 08:30

Η αμερικανική εταιρεία Space Adventures, πρωτοπόρος στον αναπτυσσόμενο τομέα του διαστημικού τουρισμού, υπέγραψε συμφωνία με τη ρωσική κυβέρνηση στο πλαίσιο της οποίας ιδιώτες όχι μόνο θα έχουν την ευκαιρία να επισκέπτονται τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, αλλά και να εξέρχονται για τον διαστημικό τους περίπατο!

Οπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι Times, τα συμφωνηθέντα αφορούν ταξίδι δύο ατόμων στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το 2023, και εγκατάσταση στον ρωσικό τομέα του σταθμού επί δύο εβδομάδες. Ενας από τους δύο επισκέπτες θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει και βόλτα έξω από τον σταθμό, με τη συνοδεία κοσμοναύτη. «Ο επισκέπτης θα είναι ο πρώτος πολίτης στην ιστορία που θα βιώσει την εμπειρία του ανοικτού Διαστήματος» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Space Adventures, εταιρεία η οποία το 2001 οργάνωσε το πρώτο τουριστικό ταξίδι στο Διάστημα, και τότε σε συνεργασία με τη Ρωσική Υπηρεσία Διαστήματος.

Ο αμερικανός μηχανικός και πολυεκατομμυριούχος Ντένις Τίτο έδωσε 20 εκατ. δολάρια για να ζήσει ένα επταήμερο στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Τα επόμενα χρόνια η Space Adventures διοργάνωσε άλλα επτά τουριστικά ταξίδια στο Διάστημα.

Η προετοιμασία για ταξίδι στο Διάστημα είναι σύνθετη, απαιτητική και επίπονη διαδικασία για τους αστροναύτες, πολύ περισσότερο φυσικά για άμαθους πολίτες. Αν σε αυτό προσθέσουμε και όσα πρέπει να μάθει κάποιος για να πραγματοποιήσει έναν διαστημικό περίπατο, τότε είναι ευνόητο ότι οι υποψήφιοι για το ταξίδι αυτό δεν πρέπει να είναι απλώς πλούσιοι, αλλά και άνθρωποι υψηλής νοημοσύνης, ενώ επιβάλλεται να είναι απολύτως υγιείς και σε εξαιρετική φυσική κατάσταση.

Το ποσό που πρέπει να πληρώσει ο κάθε ένας από τους δύο επιβάτες δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό αλλά, δεδομένης της πολυήμερης παραμονής και του διαστημικού περιπάτου, εκτιμάται ότι θα ξεπερνάει κατά πολύ τα ποσά που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για τέτοιου είδους τουριστικά ταξίδια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News