548
Ο Παπαγγελόπουλος όταν μιλούσε έξω από το Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ιστορίας. Τελικά, τι πήραμε από αυτό; | CreativeProtagon/YouTube

Novartis και γιατροί; Συριζογατάκια…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 26 Ιουνίου 2020, 19:38
Ο Παπαγγελόπουλος όταν μιλούσε έξω από το Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο της Ιστορίας. Τελικά, τι πήραμε από αυτό;
|CreativeProtagon/YouTube

Novartis και γιατροί; Συριζογατάκια…

Ρέα Βιτάλη Ρέα Βιτάλη 26 Ιουνίου 2020, 19:38

Τι κατάληξη Συριζογατάκια! Τι ξεφτίλα! Τι διεθνές άδειασμα της συνωμοσίας σας! Τι «χάλασμα» του πανηγυριού σας! Σεις, το αξίζατε. Τώρα «όλο, όλο, όλο» δικό σας. Αλλά για τον λαό σας, άρχοντες; Ποιοι οι ανίερα αχόρταγοι εκ των ελλήνων γιατρών; Αρα αντιστρόφως, ποιες οι φωτεινές εξαιρέσεις; Κανόνας οι ευσυνείδητοι ή οι ασυνείδητοι; Σεις φροντίσατε, όλοι αθώα περιστέρια.

Και οι ένοχοι; Ως συνήθως θα πάρουν στον λαιμό τους, τους αθώους του αίματος. Θα τους κοροϊδέψουν κατάμουτρα: «Ας τα παίρνατε και σεις! Εμείς που τα παίρναμε τη γλυτώσαμε και πάλι».  Μόνο στη χώρα μας ανέγγιχτοι οι αληθινοί ένοχοι. Γιατί μόνο στη χώρα δεν υπήρξε πολιτική βούληση να εντοπιστούν, να τιμωρηθούν. Δεν σας τρόμαξε, μωρέ, στο πετσί σας, στο πετσί των δικών σας ανθρώπων, των παιδιών, των γονιών σας, των συγγενών σας, ότι εκατέρωθεν ασυνείδητοι παίζουν παιχνίδια στην πλάτη ασθενών; Τόσο αδιανόητα βέβαιοι, ότι δεν θα χρειαστεί η υψηλότητά σας γιατρό στο βιό σας; Παρά μόνο πώς να διαιωνίσετε την καρέκλα της εξουσίας σας!

Σας θυμάμαι… Νύχτα… Να έχει ατμόσφαιρα θρίλερ και ο πολιτικός σας άνδρας, θρίλερ πάνω στο θρίλερ. Και εισέρχονταν τα πρωτοπαλίκαρα βιαστικά -και καλά- στου Μαξίμου σαν για να προλάβουν να σώσουν τα άσωστα. Και μετά οι δηλώσεις, με εκείνα τα φώτα-προβολείς, τι ατμόσφαιρες εμπνευστήκατε, τι διαστροφή!

«Το μεγαλύτερο πολιτικό σκάνδαλο του αιώνα»! Και εργατοώρες χώρας –ώρες, πεταμένες-χαραμισμένες στα πόδια του ανέντιμα θρασύ χαρακτήρα σας. Στην «πλάκα» που οργανώσατε. Και λιώσατε ελαφρά τη καρδιά υπολήψεις, εξευτελίσατε, διαπομπεύσατε… Ενα ανάλογο «Λιντσάρετε τον Πάχτα!». Χαρά και στο πράγμα! Και μεις να αναμεταδίδουμε στις οθόνες του Πικραμένου το δάκρυ. Κι αν δεν είχε υπάρξει το δάκρυ; Κι αν στη «βουλιμική» σας λίστα δεν είχατε προσθέσει και τον κ. Πικραμένο; Και έρχονται τα υπουργεία Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η ίδια η εταιρεία Novartis και οριστικά, ανάμεσα σε άλλα ουσιώδη, καταλήγουν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων της Ελλάδας στο σκάνδαλο.

Ενα σκάνδαλο όμως, με οριστικώς επιβεβαιωμένες τραγικές προεκτάσεις, διεθνώς. Τι έγινε, ρε παιδιά; «Προδότες των λαών Αμερικάνοι»; Τι γίνεται με το ζουμί, το κουκούτσι, την απόλυτη ουσία του πράγματος; Διαβάστε την απόφαση: «Η επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ διαπιστώνει ότι οι τοπικές θυγατρικές ή οι θυγατρικές της Novartis ή της πρώην θυγατρικής της Alcon Inc. συμμετέχουν σε σχέδια για την πραγματοποίηση καταχρηστικών πληρωμών ή την παροχή προνομίων σε δημόσιους και ιδιωτικούς παρόχους υγείας στη Νότια Κορέα, το Βιετνάμ και την ΕΛΛΑΔΑ σε ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ τη συνταγογράφηση ή τη χρήση προϊόντων Novartis ή Alcon».

Τι είδους σκάνδαλο δίκασαν οι έξω; Τι είδους σκάνδαλο πληρώνει η Εταιρεία; Τις πρακτικές αλισβερισιού με μερικούς εκ των γιατρών και στην Ελλάδα. Τα φάρμακα που παρέχονται στον ασθενή, όχι με σκοπό να γιάνει αλλά πρωτίστως να γιάνει η τσέπη του ιατρού και η Εταιρεία έναντι των άλλων ανταγωνιστικών εταιρειών φαρμάκων.

Διαβάστε παρακαλώ και την κατάληξη. «Η Novartis έχει καταλήξει σε εξωδικαστική συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την επίλυση όλων των εκκρεμών υποθέσεων της εταιρείας και θυγατρικών της που σχετίζονται με τη νομοθεσία περί Πρακτικών Διαφθοράς Εξωτερικού. Στο πλαίσιο της συμφωνίας θα καταβάλουν 233,9 εκατ. δολάρια στο υπουργείο και 112,8 εκατ. δολάρια στην SEC».

Εν κατακλείδι, αγαπημένοι μου αναγνώστες, ακούστε το παράδοξο: το αμερικάνικο Δημόσιο θα εισπράξει αποζημίωση για τις μη έντιμες πρακτικές της Novartis στην χώρα μας, στην Ελλάδα. Ημείς; Θα λάβουμε το Συριζαϊκόν μακρύτερον. Διότι άλλα τους έκοπταν. Πόσα «πρόλαβαν» σε τόσο λίγο χρόνο!

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News