447
Αυτό είναι το νέο μοντέλο - αλλαγμένο και διαφορετικό στα σημεία | Audi

Αποκαλύφθηκε το νέο Audi Q3 – Πού κλέβει την παράσταση το νέο SUV;

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 17:12
Αυτό είναι το νέο μοντέλο - αλλαγμένο και διαφορετικό στα σημεία
|Audi

Αποκαλύφθηκε το νέο Audi Q3 – Πού κλέβει την παράσταση το νέο SUV;

Protagon Team Protagon Team 20 Αυγούστου 2018, 17:12

Στην αυτοκινητοβιομηχανία ισχύει ένας αδιάψευστος κανόνας. Το επόμενο μοντέλο είναι πάντα καλύτερο από το προηγούμενο. Και αυτό ισχύει και για το νέο Audi Q3.

Το νέο Audi Q3 εισέρχεται στη δεύτερη γενιά με άφθονα αβαντάζ, όπως η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης και συνδεσιμότητας με τα οποία εξοπλίζεται και που, πλέον, αποτελούν το νέο πεδίο ανταγωνισμού ανάμεσα στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τα μοντέλα τους.

NEW AUDI Q3_2

Η γερμανική φίρμα καυχιέται ότι το νέο της μοντέλο βρίθει σε συστήματα, όλα ταγμένα στην υπηρεσία και στη διευκόλυνση του οδηγού. Η εξωτερική του εμφάνιση έχει ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά, με πιο επιβλητικά στοιχεία, όπως τις μεγάλες εισαγωγές αέρα, τους προβολείς Led, ενώ σε πολλά σημεία οι σχεδιαστικές πινελιές είναι εμπνευσμένες από το quattro DNΑ της Audi που κάνουν το νέο SUV να φαίνεται ακόμη πιο φαρδύ.

NEW AUDI Q3_3

Πάνω από όλα είναι ένα SUV, που θα κληθεί να κινηθεί στον αυτοκινητόδρομο, να στρίψει με ασφάλεια στους χωματόδρομους και να σκαρφαλώσει σε πιο δύσβατα μονοπάτια. Τα παραπάνω θα τα υπερασπιστούν με απόλυτη συνέπεια η «έμπειρη» τετρακίνηση Quattro, τα συστήματα υποβοήθησης και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος. Το μήκος του φτάνει τα 4,48 μέτρα, ενώ το μακρύ μεταξόνιο εξασφαλίζει άνετους χώρους. Οι πέντε επιβάτες θα καθίσουν με άνεση, ενώ ο χώρος αποσκευών προσφέρει συνολικά 530 ή 675 λίτρα και αυξάνεται στα 1.525 λίτρα με τις πλάτες των καθισμάτων διπλωμένες.

NEW AUDI Q3_5

Ο οδηγός μπορεί να βλέπει, να χειρίζεται και να ενημερώνεται για τα πάντα, από το νέο προηγμένο σύστημα MMI με οθόνη αφής. Και σε αυτό το μοντέλο η Audi έχει καταργήσει τα αναλογικά όργανα. Τα πάντα είναι ψηφιακά, με πληθώρα επιλογών σε μεγέθη οθονών (π.χ. στη στάνταρ έκδοση υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη διαγώνιου 10,25 ιντσών, που μπορεί να αναβαθμιστεί στις 12,5 ίντσες).

Τα κριτήρια αγοράς έχουν αλλάξει. Οι πελάτες στρέφουν το ενδιαφέρον τους -που πολλές φορές παίζει και καταλυτικό ρόλο- στα νέα συστήματα συνδεσιμότητας. Το Audi Q3 διαθέτει σε αυτόν τον τομέα σχεδόν τα πάντα, όπως το νέο σύστημα πλοήγησης που μπορεί να αναγνωρίζει τις προτιμήσεις του οδηγού.

NEW AUDI Q3_6

Στα συστήματα υποβοήθησης ξεχωρίζει –μεταξύ άλλων– το ενεργητικό cruise control, το νέο σύστημα υποβοήθησης κυκλοφοριακής συμφόρησης (traffic jam assist) και της διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας (active lane assist), το σύστημα στάθμευσης (park assist), το σύστημα ελέγχου διασταύρωσης (cross traffic assist),  και το πολύ χρήσιμο σύστημα.

Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται σε τέσσερις εκδόσεις, από πλευράς κινητήρων, τρεις βενζίνης και έναν ντίζελ, με την ισχύ να κυμαίνεται από τους 150 έως και τους 230 ίππους, με εξάρι κιβώτιο ή εφτάρι αυτόματο.