168
Ραντίστε τη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας και εστραγκόν | Εύη Σκούρα

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια

Εύη Σκούρα 5 Ιουλίου 2019, 12:29
Ραντίστε τη σαλάτα με ντρέσινγκ μουστάρδας και εστραγκόν
|Εύη Σκούρα

Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια

Εύη Σκούρα 5 Ιουλίου 2019, 12:29

Τα τελευταία χρόνια που προσέχω περισσότερο την διατροφή μου, έχω «εκπαιδευτεί», κατά κάποιο τρόπο, στο να δημιουργώ πιο υγιεινούς συνδυασμούς και πιάτα. Ίσως γιατί έκανα καλύτερο προγραμματισμό. Και πάντως, τρώω μερικές καταπληκτικές σαλάτες.  Μία από αυτές είναι και η σημερινή συνταγή. Σαλάτα με ψητά κολοκυθάκια και μανιτάρια. Πολύ νόστιμη, θρεπτική και χορταστική

Έχω πει και άλλες φορές πως μια χορταστική σαλάτα αποτελεί πολύ συχνά το γεύμα μου. Και όταν λέω χορταστική δεν εννοώ γεμάτη με παχυντικά και ανθυγιεινά (γεμάτα με κορεσμένα λιπαρά) ντρέσινγκ, τυριά και αλλαντικά.

Φροντίζω η σαλάτα μου να έχει κατά τα 2/3 φρέσκα ωμά ή/και μαγειρεμένα λαχανικά, και κατά το  1/3 μία πηγή πρωτεΐνης, που μπορεί να είναι κοτόπουλο, ψάρι, αυγό, όσπρια, μανιτάρια όπως σήμερα κ.α., και μια πηγή καλών λιπαρών όπως αβοκάντο, ξηροί καρποί, ελιές κ.α.

Μια σαλάτα, λοιπόν, μπορεί με τις κατάλληλες προϋποθέσεις να γίνει ένα υγιεινό και πλήρες γεύμα που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει και θα σου προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News