170
Αντί για μύρτιλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο | Εύη Σκούρα

Παρφέ γιαουρτιού με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα

Εύη Σκούρα 5 Ιουλίου 2017, 13:08
Αντί για μύρτιλλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε άλλο φρούτο
|Εύη Σκούρα

Παρφέ γιαουρτιού με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα

Εύη Σκούρα 5 Ιουλίου 2017, 13:08

Καλή εβδομάδα! Η αλήθεια είναι πως αυτή την συνταγή ήθελα να την δημοσιεύσω πολύ νωρίτερα, όμως το πρόγραμμα δεν μου βγήκε όπως το ήθελα. Βέβαια δεν είναι και πολύ αργά. Η ζέστη κρατάει, κι έτσι τα καλοκαιρινά γλυκά είναι ότι πρέπει. Φέτος το καλοκαίρι έχω αγαπήσει  αυτά τα ελαφριά επιδόρπια σε ποτήρι, που φτιάχνονται στο πεντάλεπτο, παρόλο που παλαιότερα δεν ήμουν πολύ φίλος.  Και, πιο συγκεκριμένα, τα επιδόρπια που φτιάχνονται με στραγγιστό γιαούρτι.

Όσοι με παρακολουθείτε ξέρετε πως το αγαπώ πολύ. Η αρχή έγινε με το παρφέ γιαουρτιού μπανόφι και μετά το «τράιφλ» με λεμόνι και γιαούρτι, ένα ελαφρύ και δροσιστικό γλυκάκι. Κάτι αντίστοιχο είναι και το σημερινό. Γρήγορο και ελαφρύ, σοκολατένιο και πολύ, πολύ νόστιμο παρφέ γιαουρτιού με σοκολάτα και φρέσκα φρούτα.

Εγώ χρησιμοποίησα μύρτιλλα, τα οποία φέτος ευτυχώς τα είχα σε αφθονία, εσείς μπορείτε να βάλετε κεράσια, φράουλες, αχλάδια ή αχλαδόμηλα, ή ότι άλλο φρούτο επιθυμείτε. Σας προτείνω όμως να το φτιάξετε ακριβώς όπως είναι, αν μπορείτε να βρείτε μύρτιλλα. Ταιριάζουν υπέροχα με την γλυκιά, αλλά ελαφρώς υπόξινη, σοκολατένια κρέμα.

Δείτε τη συνταγή εδώ