120
Ποικιλίες όπως οι διεθνείς Chardonnay, Chablis, Sauvignon Blanc, και οι ελληνικές Ασύρτικο της Σαντορίνης χωρίς παλαίωση σε βαρέλι, καθώς και η Ρομπόλα της Κεφαλονιάς είναι ιδανικά ταίρια | Άκης Ορφανίδης

Λαβράκι μαρινάτο με ντρέσινγκ κάππαρης και καλό κρασί!

Θεόδωρος Σταμούλης 28 Αυγούστου 2020, 21:12
Ποικιλίες όπως οι διεθνείς Chardonnay, Chablis, Sauvignon Blanc, και οι ελληνικές Ασύρτικο της Σαντορίνης χωρίς παλαίωση σε βαρέλι, καθώς και η Ρομπόλα της Κεφαλονιάς είναι ιδανικά ταίρια
|Άκης Ορφανίδης

Λαβράκι μαρινάτο με ντρέσινγκ κάππαρης και καλό κρασί!

Θεόδωρος Σταμούλης 28 Αυγούστου 2020, 21:12

Τα πράγματα είναι απλά, αλλά υπό προϋποθέσεις: Το ψάρι μας πρέπει να είναι πολύ φρέσκο και ποιοτικό. Ο καλύτερος τρόπος γι’ αυτό είναι να εμπιστεύεσαι τον ψαρά σου.  Πρέπει επίσης να του ζητήσεις να το φιλετάρει, να το καθαρίσει από τα κόκαλα και να του βγάλει το δέρμα.

Φυσικά μπορείς να το κάνεις και μόνη / μόνος σου στο σπίτι, όμως ο ψαράς θα το κάνει καλύτερα.  Επίσης θέλει σωστό timing, μιας και πρέπει να το φτιάξεις την τελευταία στιγμή.

Επίσης δεν μπορείς να ψιλοκόψεις το ψάρι από νωρίς γιατί θα στεγνώσει. Πρέπει να είναι «ζωντανό».  Το ντρέσινγκ βέβαια μπορείς να το ετοιμάσεις νωρίτερα, αφού κρατάει μέρες.

Δείτε εδώ τη συνταγή και τις προτάσεις κρασιών του σομελιέ Χάρη Χρυσικόπουλου

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News